CHP’lilerin ilk oy verecekleri liste, Bilim platformu listesi olacak. Bu listede 12 isim var ve  oy kabinine girecek delege, bu isimlerden 8 tanesini işaretleyecek. 8’den az ya da çok isim işaretlerse, kullandığı oy geçersiz kalacak.


Bilim Platformunun ardından delege bu kez Parti Meclisi listesini oylayacak. Çarşaf listede 488 isim var. Delegelerin bu 488 isim arasında en az 47, en fazla da 52 ismi işaretlemesi gerekiyor. Bu aralığın dışında sayıda isim işaretlenirse, oy pusulası geçersiz sayılacak.

Delegenin oylayacağı üçüncü liste ise Yüksek disiplin Kurulu listesi olacak. Delegelerde bu listede en az 14, en fazla ise 15 ismi işaretleyebilecekler. Bu sayıların üzerinde ya da altında işaretleme yaparlarsa, oyları geçersiz kalacak.

[old_news_related_template title="CHP kurultayında Parti Meclisi seçimi... İşte tüm notlar..." desc="CHP’de dün yapılan Genel Başkanlık seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesinin ardından, parti içi asıl yarış bugün yaşanıyor. 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ve 13 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için 488'i 'bireysel' 12'si genel başkan listesinde olmak üzere 500 aday yarışıyor. 60 kişilik PM'nin 52 kişilik kontenjanı için 488 kişi, 8 kişilik 'lider kontejanı' için ise Kılıçdaroğlu'nun önerdiği 12 kişiden 8'si seçilecek.Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinin yanı sıra genel başkanlık yarışındaki rakibi Muharrem İnce ile Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in başını çektiği 'Sol Cesaret' grubunun listeleri de belli oldu. Oy verme işlemi başmadı. İşte tüm detaylar... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/pm-secimi-sozcu-ana-haber-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-haberi-chp-kurultayinda-parti-meclisi-secimi-2203539/"]