Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde toplanan CHP Parti Meclisi 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adaylarının bir kısmını daha belirliyor. Toplantının ardından Kılıçdaroğlu'nun açıklama yapması beklenirken Ankara adayı da açıklandı. Parti Meclisi'ndeki (PM) oylama sonucu CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş oldu. PM'de 45 kişi Mansur  Yavaş'ın adaylığı için 'evet' 12 kişi de 'hayır' dedi.

YAVAŞ’I GETİRDİ


CHP'de önceki gece geç saatlere kadar süren görüşmelerde Kılıçdaroğlu'nun adaylarla ilgili kendisiyle görüşenlere hiçbir yanıt vermedi ve görüşünü belli etmediği belirtildi. Kılıçdaroğlu, PM toplantısı öncesinde yapılan MYK toplantısına ise Yavaş'ın Ankara adaylığını getirdi. CHP içinde Ankara adayının açıklanmasına yönelik bir hazırlık bulunmazken, Kılıçdaroğlu'nun bu konuda özel inisiyatif aldığı belirtildi.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'E TEŞEKKÜR ETTİ

İsmin kesinleşmesinden sonra twitter hesabından bir açıklama yapan Mansur Yavaş,  ''Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim.'' dedi.

Foto:depophotos - Mansur Yavaş, 2014'deki seçimlerde de CHP'nin Ankara adayıydı. Foto:depophotos - Mansur Yavaş, 2014'deki seçimlerde de CHP'nin Ankara adayıydı.


2014'DE KILPAYI KAYBETMİŞTİ

Mansur Yavaş 2014 yerel seçimlerinde de CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Seçimlerde Yavaş kullanılan oyların 1 milyon 385 bin 576'sini (yüzde 43,82) almış, yarışı, 1 milyon 417 bin 212 oy alan (yüzde 44,82) AKP'nin adayı Melih Gökçek'e kaptırmıştı.