Cicişler olarak bilinen Esra ve Ceyda Ersoy Kardeşler’in emniyete götürülmesine sebep olan olay, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü “Sanal devriye” ekiplerince yapılan çalışmayla ortaya çıktı. İddiaya göre Esra Ersoy 6 ay önce sosyal medya üzerinden kardeşi Ceyda Ersoy’un bir fotoğrafını yayımladı. Esra Ersoy’un kardeşinin fotoğrafına ‘Taşçı Ceyda’ yazdığı fotoğraf İstanbul Narkotik Polisi bünyesindeki “sanal devriye” ekibinin dikkatini çekti. Ersoy’un “Taşçı” ifadesi ile “Taş Kokaini” kasdedildiğini değerlendiren ekipler, fotoğrafı detaylı olarak inceledi. Uzman polisler, masa üzerindeki beyaz bir maddenin kokain olabileceğini tespit etti. Ceyda Ersoy’un fotoğraftaki halinin uyuşturucu kullandığı şüphesini kuvvetlendirdiği öne sürüldü.

[old_news_related_template title="Cicişlere 'narkotik' gözaltısı" desc="Kamuoyunda 'Cicişler' olarak bilinen Esra ve Ceyda Ersoy kardeşler İstanbul'da düzenlenen bir 'uyuşturucu operasyonu' kapsamında gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/cicisler_16_9_1543416514.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-cicislere-narkotik-gozaltisi-2765288/"]

BİRİ ‘KULLANMA’ DİĞERİ ‘ÖZENDİRME’

Esra Ersoy’un yayımladıktan bir süre sonra kaldırdığı o fotoğrafın uyuşturucuyu özendirdiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Yapılan çalışmaların ardından, savcılık kararıyla Cicişler’in emniyete götürülmesi kararı alındı. Esra Ersoy uyuşturucu kullanımınıözendirmek, kardeşi Ceyda Ersoy ise uyuşturucu kullanma iddiasıyla, polis eşliğinde emniyete götürüldü.

‘SOSYAL MEDYA HESABIM ÇALINDI’

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Ciciş Kardeşler’den Ceyda Ersoy’un fotoğrafın kendisine ait olduğunu fakat ne zaman kimin tarafından çekildiğini bilmediğini, uyuşturucu kullanmadığını söylediği öğrenildi. Fotoğrafın sosyal medya hesabında yayımlanan Esra Ersoy’un ise hasabının çalındığını, fotoğrafın o süreçte paylaşıldığını bilişim uzmanı yardımıyla hesabını geri aldığını ifade ettiği belirtildi. Esra Ersoy’un fotoğrafı kendisinin paylaşmadığını ve uzun süredir kullanmadığını dile getirdiği öne sürüldü.

KAN VE TÜKÜRÜK ÖRNEĞİ

Cicişler, emniyetteki işlemlerin ardından hastaneye götürüldü. Kan ve tükürük örnekleri alınan Cicişler, işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İki kardeşten alınan örneklerinde uyuşturucu izi aranacağı belirtildi.