Davanın 2. duruşması Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Gazeteci meslek örgütleri, milletvekili ve hukukçuların da izlediği duruşmada Toker, ‘’Davacı firmanın sahip olduğu büyük parasal imkanlarla; eleştirel haberciliği, yayıncılığı susturmayı amaçladığını”  söyledi. “Talep edilen tutar, moral değerler açısından sorunludur” diyen Toker şunları söyledi:

"BU MİKTAR GAZETECİLERE GÖZDAĞIDIR"

“Bu tutar aynı zamanda basın özgürlüğü, dolayısıyla demokrasi açısından da dolaylı bir tehdit içermektedir. Bu yönüyle yalnızca davaya konu yazıyı yazan gazeteci olarak beni değil, bütün gazetecilere yönelik bir gözdağı, yıldırma hedeflenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanının ve 24 Haziran öncesinde sayın başbakanın dahi basına karşı açtığı sayısız tazminat davalarının hiçbirinde istenmeyen bu tutarla davacı, basın nezdinde bir tür dokunulmazlık kazanmak istemektedir.”

Daha sonra karar açıklandı  ve mahkeme davayı reddetti. Öte yandan Bayburt Grubu bünyesinde bulunan Şenbay Madencilik A.Ş’nin, Toker’in “Tasarruf istiyorsanız metro ihalelerine bakın” başlıklı bir başka yazısı dolayısıyla açtığı ikinci davanın ilk duruşması da haftaya görülecek. Bayburt Grubu’nun yine 1.5 milyon liralık manevi tazminat istediği davanın duruşması, 11 Aralık günü  Ankara 13’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılacak.