Serginin açılışını Katılım Büro-Sen Gökhan Özkan, Katılım Büro-Sen Genel Başkan Vekili Ferhat Alkan ve ‘Gri çocuklar’ projesine imza atan psikologlar Özlem Kaya ve Şeyma Okur yaptı. Katılım Büro-Sen Genel Başkanı Gökhan Özkan yaptığı açıklamada, çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla sergiyi düzenlediklerini söyledi.



FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Özkan, "Sizlerin de bildiği gibi Peygamber Efendimiz, 'Evlat kokusu, cennet kokusudur.' demekle çocukların önemine dikkat çekmiştir. Çocuklar, dünyanın en büyük serveti olduğu gibi en masum halidir. Çocuklarımıza sahip çıkalım, onlarla konuşalım, yaşamın güzelliklerini anlatırken kötülüklerden de bahsederek oluşabilecek çirkin bir durumda neler yapabilecekleri konusunda bilgiler verelim." dedi.

İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinden Özlem Kaya ile Şeyma Okur öncülüğünde hazırlanan Çocuk Cinsel İstismarına Hayır sergisi, 11 Mayıs Cuma gününe kadar gezilebilecek.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

800 CİNSEL İSTİSMAR DAVA DOSYASI İNCELENDİ


İstanbul Anadolu Kartal Adliyesi'nde 2009-2016 yılları arasında görülmüş ve kapanmış 800 cinsel istismar davasının tutanaklarını inceleyen öğrenciler, aileleri ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla düzenledikleri sergide bu tutanaklardaki en çarpıcı cümleleri sergiliyor.

ÜNLÜLER DESTEK VERDİ


Aralarında İzmir'deki cinsel istismar davasının sembol ismi Saadet Özkan, Yazar Ahmet Ümit, Edebiyat Profesörü ve Yazar İskender Pala, genç müzisyenlerden Buray ve dizi oyuncusu Mehmet Pala'nın da olduğu çok sayıda ünlü isim de pankartlarla sergiye destek verdi.