Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CNN Türk'te yayınlanan programa katıldı. Programında son günlerde artan çocuk istismarı masaya yatırıldı. Hükümetin bu alanla ilgili başlattığı çalışmalara değinen Selvi, cezalarında değişikliklere gidileceğini belirtti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarında iyi hal indiriminin kaldırılacağını vurgulayan Selvi, "Ceza yasasında çok önemli değişiklikler geliyor. Ancak bu olayın sadece ceza boyutu yoktur. Aile, medya, siyaset ve çocukları ilgilendiren boyutlar da var. Burada da farkındalık yaratacak değişiklikler olacak. Cezalarla ilgili olarak fiilin şekline göre mutlaka hakimler değerlendirme yapacak ama öncelikli olarak çocuklarda cinsel istismara yönelik iyi hal indirimi kaldırılıyor. Çocuklarda cinsel istismarda olayın şeklinde göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası geliyor. Çocuk istismarına yönelik risklerin azaltılması adı altında ayrı bir çalışma yapılacak. Mağdurların korunması ve rehabilitasyonu adı altında bir çalışma yürütülüyor. Çocukların ve ailenin bilinçlendirilmesi yönünde de bir çalışma yürütülecek.Düzenlemede bir yaş tasnifine gidilecek 12 yaş altı, üstü diye ve 12 yaş altındaki istismarlara cezalar daha da ağır uygulanacak" dedi.

Selvi, komisyonun bu çalışmaları büyük bir hızla tamamlayıp Cumhurbaşkanı'na sunacağını ve gerekli adımların atılacağını söyledi.