Vatandaşlar 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olmak için başvurularını yapan adaylar için nasıl imza atacağını araştırıyor. Cumhurbaşkanı adaylarına imza vermek için kişinin kimliğiyle birlikte, seçmen kaydının bulunduğu ilçe seçim kuruluna gitmesi yeterli.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA NASIL İMZA VERİLECEK?

YSK'nın ilçe seçim kurullarına giderek, Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermek istedikleri isimlere imza vermek isteyenler aşağıdaki link üzerinden ilçe seçim kurulları listesine ulaşabilirler. Herkesin kendi bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulunda imza vermesi gerekiyor.

TÜM ŞEHİRLER İÇİN İLÇE SEÇİM KURULLARI ADRESLERİ

İmza verme adımları:


1- İmza vermek için T.C. Nüfus cüzdanı ya da kimlik kartınız yanında olmalı.

2- 4-9 Mayıs tarihleri arasında (cumartesi-pazar dahil) saat 20:00'a kadar kayıtlı bulunduğunuz İlçe Seçim Kurulunda imza verebilirsiniz.

3- İmza için gittiğinizde istediğiniz aday için düzenlenen formu talep ederek doldurup imza işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Seçim kurulu ilgili formun bir örneğini size teslim edecek.

[old_news_related_template title="E-Devlet seçmen kaydı sorgulama: Nerede oy kullanacağım?" desc="Türkiye erken seçime gidiyor... 24 Haziran'da Türkiye hem cumhurbaşkanını hem de milletvekillerini seçecek. Öte yandan Türkiye yeni bir yönetim sistemi olan başkanlık sistemine geçiş yapacak. Seçmenler 'Nerede oy kullanacağım?' sorusunun cevabını internet üzerinden araştırıyor. E-Devlet Kapısı ve Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi internet sitesinden nerede oy kullanacağınızı, seçmen kaydınızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İşte e-devlet seçmen kaydı sorgulama ekranı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/secim-sandigi-iha_16_9_1525100139.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/e-devlet-secmen-kaydi-sorgulama-nerede-oy-kullanacagim-secmen-kaydi-cikmayanlar-dikkat-2380065/"]