Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

 

Bugün Diyarbakır'da tarihe geçeceğine inandığım bir miting gerçekleştirdik. Diyarbakır bizi bugün büyük bir hasretle bağrına bastı. Sıcağa ve oruca rağmen miting meydanını hınca hınç dolduran kardeşlerime teşekkür ediyorum. Diyarbakır'ın tarihi duruşuyla kardeşliğimize uzanan ellere cevap verdiğine inanıyorum.

"İSLAM DÜŞMANLARINA TAŞERONLUK BİTMİŞTİR"

Diyarbakır'da Milli irade gaspçılarına çok güzel cevap verildi. Birilerinin arka bahçesi olmadığını haykırdı. CHP ile bir olup siyaset mühendisliği yapanların hesabı ilk önce Diyarbakır'da bozguna uğrayacaktır. Yavrularını kızlarını dağlara kaçıranların kim olduğunu iyi bilen kardeşlerim bunun hesabını soracaktır.

Burası artık kimlik siyaseti üzerinden bölücülük yapanların değil kardeşliğin şehridir. Hans'a George'a İslam düşmanı emperyalistlere taşeronluk devri kapanmıştır. Diyarbakır'da artık bodrum katlarında teröristlerin ayakçılarının tokatlandığı dönem sona ermiştir.

Belediyelerin imkanlarının teröristlerin emrine verildiği dönem sona ermiştir. Diyarbakır bir şahlanışın arifesindedir. Kendileri zevk içerisinde sürerken Diyarbakırlı gençleri dağa gönderen terör baronlarına bir şamar olacaktır. 24 Haziran Kürt kardeşlerimizin değerleriyle kavgalı siyaset tarzının mezara gömüldüğü gün olacaktır.

[old_news_related_template title="Erdoğan Diyarbakır mitinginde vatandaşlara hitap etti" desc="Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Erdoğan, Demirtaş için, 'Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimi sokağa dökülün diyen kimdi? Edirne'deki değil mi, sokağa dökülün dedi. Ne oldu 53 kardeşimiz orda öldürüldü, şehit oldu. Ölenler kimdi benim Kürt kardeşlerim değil miydi? Yasin Börü evladımız değil miydi? Şimdi Cumhurbaşkanı adayı olmuş' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/erdogan-aa-1_16_9_1528037143.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/erdogan-diyarbakirda-2446852/"]

"IRKÇILIK YAPMADIK"

16 yıllık iktidar dönemimizde ırkçılık, ayrımcılık yapmadık. Oy versin vermesin 81 milyonun tüm fertlerini kökenine, meşrebine bakmadan kucakladık. Her kesimin kendi kimliğini özgürce ifade edebildiği bir atmosferi tesis ettik.

Nice reformu hayata geçirdik. 28 Şubat darbecilerinin devrettiği enkazı temizleyerek demokrasi standartlarını yükselttik. Vatandaşının hizmetkarı olan yeni bir yönetim paradigmasını uygulamaya koyduk. Risk aldık, tehdit aldık, yoldan dönmedik. Eski Türkiye'nin dışlayıcı dilini ortadan kaldırarak kucaklayıcı söylem inşa ettik. İnkar, ret, baskı politikalarını bir daha asla gündeme gelmemek üzere rafa kaldırdık. PKK'nın desteklediği malum partinin bizim değerlerimizle İslam'la uzaktan yakından bir alakası var mı?

"BUNLAR ATEİST"

Bunlar ateist, dini suistimal eden tipler. Ölümü öldürmeliyiz, korkuyu korkutmalıyız. Bunu yapmazsak buralarda cirit atarlar. Hükümetimiz tavrını ortaya koydu. Şuralarda evlerin altında tünellerle birbirlerine bağlanmamış mıydı?, mezarlıklarda mahkemeler oluşturmadılar mı, Kürt kardeşlerimi haraca bağlamadılar mı? Güvenlik güçlerimiz el ele verdiler bu işin üzerine gittik şuanda geldiğimiz nokta ortada.

Benim vatandaşıma düşman olanlar bizim de düşmanımızdır. Bu ülkede kimse birilerinin talimatıyla bize yön veremeyecek. Gereğini yapıyoruz. Bazıları Kandil'den atıp tutuyor. Sıra oraya da gelecek tabii.

[old_news_related_template title="İnce'den Erdoğan'a: O generali görevden al" desc="CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce İstanbul Gaziosmanpaşa'da konuştu. İnce burada Erdoğan'a seslenerek 'Erdoğan o generali görevden al, almazsan 24 Haziran'dan sonra onun apoletlerini sökeceğim. Bana devlet yönetimi öğretme. ' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/depophotos_16022936-1_16_9_1528025525.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/muharrem-ince-gaziosmanpasada-2446655/"]

"KÜRT SORUNUNU ÇÖZDÜK"

Kürt sorununu çözmeyi başardık. 2018'in Türkiyesi'nde artık Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Bizim önümüzdeki tek sorun terör sorunudur, artık onu da çözüyoruz. Vatandaşlarımızın tamamı, 81 milyonun her biri devletin gözünde eşittir. Bu devlet artık milletin, milli iradenin emrindedir. Bugün 16 yıl öncesine göre daha özgür bir Türkiye var. 20 günümüz var, bölgedeki kanaat önderlerinden yardım bekliyoruz, destek bekliyoruz.