Erdoğan şunları kaydetti;

"Yunanistan'daki yangın hayatını kaybedenler için baş sağlığı dileklerimizi ilettik. İhtiyaç halinde her türlü yardıma hazırız. Bedelli askerlikle ilgili kanunu bu hafta meclisten geçirerek o sözümüzü de tutmuş olacağız.

BEDELLİ ASKERLİK

Batı ülkelerinde askerlik için personel bulunamadığı bir dönemde biz, yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkartmak zorunda kalıyoruz. Milletimizin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir ve onun ruhundaki o hassasiyeti, o inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve taktiki olarak verebileceğimiz hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin insan gücünü uzmanlığa dayalı hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz.

TERÖR OPERASYONU

Güvenlik güçlerimizin bir süredir gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar doğru yolda ilerlediğimizin ıspatıdır. Suriye'yi adım adım güvenli hale getireceğiz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı büyük bir alanı Suriyeli kardeşlerimize tahsis ettik. Tüm Suriyeli kardeşlerimiz huzur içinde ülkelerine dönene kadar operasyonlarımız devam edecektir. Gerçek dostlarımız bu mücadelede yanımızda yer alanlardır. Teröristlere destek olanları da unutmayacağımızı belirtmek isterim.

'İSRAİL'E KARŞI HAREKETE GEÇİN' ÇAĞRISI

Hiç şüphesiz en mazlum coğrafya Filistin'dir. İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar bir insanlık suçudur. İsrail saldırıları ile bir terör devleti olduğunu tekrardan göstermiştir. Asıl vahim olan ise dünyanın Filistinlileri görmezden gelmesidir. Olaylarda ölen tek bir İsrail asker için tüm dünya harekete geçmiştir. İsrail; kadın, çocuk, yaşlı demeden önüne gelene vurarak, yaralayarak, insanların evlerini başlarına yıkarak Filistinlileri yaşadıkları yerden yollamaya çalışıyor.

İslam dünyasını, Hristiyan alemini, dünyadaki demokrat ve özgürlükçü tüm devletleri, kurumları, sivil toplum kuruluşlarını, medya mensuplarını İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyorum.

ULUSLARARASI YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Buradan uluslararası yatırımcıları, ülkemizdeki yatırımcıları, tüm finans çevrelerini Türkiye'nin geleceğine güvenmeye davet ediyorum. Türkiye'ye bugün yatırım yapanlar, yarın en çok karlı çıkanlar olacaktır. Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacaktır."

AA