Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin ederek resmen göreve başlayacak. TBMM'de tören için Beştepe'den yola çıkan Erdoğan'ın konvoyu TBMM'ye giriş yaptı. Konvoyun geçişi sırasından yol boyu ellerinde bayraklarla toplanan vatandaşlar Erdoğan'ı selamladı.

Erdoğan'ın makam aracının ön camı üzerine atılan çiçekler yüzünden neredeyse kapandı. Erdoğan'ın makam aracının ön camı üzerine atılan çiçekler yüzünden neredeyse kapandı.


Meclis'e eşi Emine Erdoğan'la gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kalabalık bir AKP'li grup karşıladı. Tören salonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi de hazır bulundu. Oğlu Bilal Erdoğan salonda yaşananları cep telefonu ile kaydetti.
Kürsüye çıkıp yemin eden Erdoğan salondakiler tarafından dakikalarca alkışlandı. Yemin törenine katılan yüksek yargı ve askeri yetkililer de ayakta alkışladı

Yemin törenini izlemek için siyaset, sanat, spor, akademi ve iş dünyasından bir çok tanımış isim TBMM'ye geldi. Törene katılmak üzere Meclis'e gelenler arasında Saadet Partsi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İş adamı Ethem Sancak, Eski Meclis Başkanları Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Köksal Toptan  Eski Başbakan ve Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut, Nobel ödüllü Bilim Adamı Aziz Sancar, Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Ali Erbaş ve şarkıcı Mustafa Ceceli dikkat çekti.

KARAMOLLAOĞLU DA TÖRENİ İZLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Genel Kurulunda yemin etti. Yemin törenini Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da izledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Genel Kurulu'ndandaki yemin törenini Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da izledi.

ANITKABİR'DE TÖREN


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de yapacağı yeminin ardından Anıtkabir ziyaretinde bulundu. Anıtkabir ziyareti öncesinde yağan sağanak yağmur nedeniyle Erdoğan ve beraberindekilerin Aslanlı Yol ve Anıtkabir önündeki alanda yürümekte zorlandığı gözlendi. Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Erdoğan, İstiklal Marşı'nın ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

Aziz Atatürk, Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde iki önemli seçimi başarıyla tamamladı. Yeni yönetim sistemine göre seçilen ilk cumhurbaşkanlığı görevine şahsımı layık gören milletimiz, TBMM'nin 27'inci dönem milletvekillerini de belirledi.
Cumhuriyetimizin bu önemli dönüm noktasında 12'inci cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin birinci cumhurbaşkanı olarak milletimizin kardeşliğini güçlendirmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz.
Zatıalinizin ve arkadaşlarınızın kurduğu cumhuriyeti, 100'üncü kuruluş yıl dönümünde hedeflerine ulaştırmaya kararlıyız.
Allah bizleri mahcup etmesin, ruhun şad olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki törenin ardından Beştepe'deki Saray'a geçti.

aile-1 aile-2 aile-3 aile-4 aile-5 aile-6

resimid_5483906 resimid_5483907 resimid_5483911 resimid_5483912 resimid_5483927 resimid_5483940 resimid_5483942 resimid_5483946 resimid_5483951 resimid_5483952 resimid_5483957
ek ek1