Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D'deki programda Fenerbahçe ile ilgili önemli bir konuda merak edilen sorunun yanıtını verdi. Ali Koç'un Fenerbahçe Başkanlığı'na seçilmesine ilişkin bir soru üzerine, Ali Koç'un açık bir başarı elde ettiğini anlattı.

Koç'u tebrik ettiğini belirten Erdoğan, "Yeni dönemde onun da artık bubeklenen başarıyı ortaya koyması lazım. Çünkü sadece Fenerbahçe'nin ulusal bazda müsabakaları olmayacak, onun da uluslararası bazda müsabakaları olacak. Zannediyorum hocayla devam etme gibi bir şey var. Ali Bey'in teknik ekiple, bütün futbolcularla atılacak adımlarla isteriz ki güçlü bir Fenerbahçe ortaya çıksın."değerlendirmesini yaptı.

Galatasaray'ın da Fatih Terim'in kendine has üslubu ve ispatlamış olduğu bir konumuyla iyi bir noktaya geldiğini, Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in tartışılmaz bir durumunun olduğunu belirten Erdoğan, Trabzonspor ve Başakşehir futbol takımlarının ulusal ve uluslararası bazda ortaya koyacağı başarının da kendilerini sevindireceğini söyledi.Spor kulüplerine başarılar dileyen Erdoğan, "Galatasaray, Başakşehir, Fenerbahçe ve Beşiktaş uluslararası bazda artık şöyle bir zorlarlarsa işin başınıbunlarla biz de tabii iftihar ederiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Spor yapıyor musunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Bu ara yok, nerede yapayım ama normal zamanda haftada üç gün böyle bir şeyim var, bu üç gün içerisinde ben bir aletli jimnastik çalışmasını yapıyorum. Bunun dışında şimdi havalar tabii artık güzel, havalar güzel olduğu için de hem basketbol hem futbol ekibimiz var. Onlarla beraber evin orada onları yapabiliyoruz. Tabii burada bütün mesele ter atmak. Teri atmak suretiyle işte o stresi onunla beraber zaten atabiliyorsunuz. Ekibimiz de iyi bir ekip ama ben tabii Cumhurbaşkanı olduğum için bana fazla dokunmuyorlar."