Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya taraf avukatları , tutuklu sanık Etem Bilent İnal ve Volkan Bağış’ın babası Raşit Bağış katıldı. Duruşmaya katılan baba Raşit Bağış şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Duruşma savcısı mütalaasında, sanık Etem Bilent İnal’ın eylemi tahrik altında gerçekleştirdiği, yapılan yargılama neticesi elde edilen ve dosya içerisindeki mevcut delilere anlaşıldığını belirtti.

"EĞER ÖLDÜRMEK İSTESEYDİM KAPIMIN ÖNÜNDE ÖLDÜRÜRDÜM"


Sanık İnal,  savunmasına öldürme kastının olmadığını söyleyerek; "Eğer öldürmek isteseydim kapımın önünde öldürürdüm. Eşimi  de darp etti, eğer öldürmek isteydim o zaman öldürürdüm. Bizi tehdit ederek anneni de öldürmeye gidiyorum deyince kendimi kaybettim. Bu nedenle mütalaaya katılmıyorum. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum." dedi.

AVUKAT : MÜVEKKİLİM ÜZGÜN VE PİŞMANLIK İÇERİSİNDE


Etem Bilent İnal’ın avukatı ise mütalaaya kısmen katıldıklarını belirterek, "Müvekkilin kendisini ve ailesi korumak amacıyla ateş ettiği açıktır. Buna göre  değerlendirme yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca müvekkilim  bu olay nedeni ile üzgün ve pişmanlık içerisindedir." diye savunma yaptı.

10 YIL HAPİS CEZASI!


Mahkeme heyeti,  İnal’a ‘ruhsatsız silah taşıma ‘ suçundan 10 ay 25 gün adli para cezasına karar vererek, bu suçtan hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Ayrıca ‘kasten adam öldürme’ suçundan ise müebbet hapis cezasını tahrik indirimi ile 12 yıla düşürüp , arından iyi hal indirimi ile 10 yıl hapis cezası almasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?


İstanbul Bahçelievler’de kanser hastası 56 yaşındaki kayınbaba Etem Bülent İnal , kızı Özge İnal’ı tehdit eden damadı Volkan Bağış’ı sokak ortasında vurarak öldürmüştü.

Kayınpeder duruşmada olay anını şu sözlerle anlatmıştı;"O gün kayınvalidem eşimi arayarak Volkan Bağış'ın evimize geldiğini ve bizleri aradığını öğrendik. Biraz oyalanırsak gideceğini düşündük. 2 saat kadar evimize geri dönmedik. Sonrasında evimize gittiğimiz de Volkan Bağış sokağın karşı kaldırımında bizi bekler haldeydi. Bağış kızıma yönelerek  ‘Sen neredesin k… , sen o.. yapıyorsun , nerelerde geziyorsun' dedi. Bende bunun üzerine ‘Kızım benimle beraber seni ilgilendirmez' dedim. Bunun üzerine yanımıza koşarak geldi ve elini beline attı. Silahla ateş edeceğini düşündüğüm için hemen 2 el ruhsatsız silahım ile ateş ettim. Bunun üzerine yanımızdan uzaklaşırken bana yönelik küfür ve tehditler etti. Anne ve babamı kast ederek ‘Onları da öldüreceğim, bu burada bitmedi' dedi.

Engel olmak için peşinden gittim aramızda 2 metrelik mesafe kaldığı zaman yine elini beline atınca tekrar ateş ettim. Bu esnada Volkan Bağış'ın üzerindeki silah yere düştü. Olay yerinden uzaklaştım. Silahı çöp kutusuna attım. Eve gidip duş alıp tekrar silahı attığım çöp kutusuna gittim. Ancak silahı orada bulamadım. Ardından arkadaşımın yanına giderek ‘ damadımı öldürdüm' dedim. Sonrasında avukatıma ulaşmaya çalıştım ulaşamadım sabaha kadar anlamsız şekilde dolaştıktan sonra teslim oldum."