CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP'de aktif rol üstlenmelerine rağmen pazartesi günü çekilen kura sonucu hakim ve savcı olarak atanan avukatların görev yerlerini açıkladı.

Yarkadaş’ın paylaştığı bilgilere göre Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı Gonca Hatinoğlu da önceki gün atandığı Elazığ’daki görev yerine bile gitmeden kararnameyle Yargıtay Tetkik Hakimliği’ne atandı.



CHP'li vekil, Twitter’dan olayla ilgili “Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı Gonca Hatinoğlu, dün hakim yapıldı. Kura çekti… İlk görev yeri Elazığ’a bile gitmeden 24 saat sonra Ankara’ya atandı. Adalet mi bu şimdi? Yargıtay 6. Daire eski Başkanının oğlu da Kilis’e çıkan tayinini 24 saat sonra Ankara’ya yaptırdı.” açıklamasını yaptı.

[old_news_related_template title="113 AKP’li, hakim ve savcılığa atandı" desc="CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Adalet Bakanlığı tarafından hakim ve savcılığa kabul edilen bin 236 avukat arasında yer alan AKP’de aktif görev yapmış kişilerin isimlerini açıkladı. Yarkadaş ayrıca kararnameyle atanan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu'na da dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan kura töreniyle Elazığ Hâkimliği’ni çeken Hatinoğlu, 24 saat geçmeden dün akşam yayımlanan mazeret kararnamesi ile Yargıtay Tetkik Hâkimliği’ne atandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/zerrin-gungor_16_9_1521581625.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/113-akpli-hakim-ve-savciliga-atandi-2300765/"]