İstanbul Ümraniye’de, 21 Mayıs 2018’de kardeşiyle markete gitmek üzere yolda yürüyen Canan Ay’a korna çalması üzerine aralarında çıkan tartışma sonucu, genç kadını darp eden taksi şoförü Şenol Göktürkoğlu’nun yargılandığı davada ilk celsede karar çıktı.

Anadolu 51. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Şenol Göktürkoğlu ve müşteki Canan Ay ile taraf avukatları katıldı.

FOTO:SÖZCÜ - Canan Ay duruşmaya avukatı ile birlikte katıldı. FOTO:SÖZCÜ - Canan Ay duruşmaya avukatı ile birlikte katıldı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ


Müşteki Canan Ay’ın yolun ortasında yürüdüğünü, bunun üzerine korna çaldığını anlatan sanık Şenol Göktürkoğlu, “Bana ‘görmüyor musun, yolun kenarına park etmişler, nereden yürüyeyim’ şeklinde sözler söyleyerek hakaret etti. Ben durdum, arabama tekme attı. Arabama binip gidecekken kendisi arka kapıdan araca bindi. Ayağını kapıya dayadı. Kendisini aşağı çekip yoluma devam ettim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Sanık tahliyesini ve beraatını istedi.

‘BANA KAFA ATTI, DÜŞTÜM’
Olay günü kardeşiyle birlikte yolun kenarında yürüdüğünü söyleyen müşteki Canan Ay ise “Ticari bir taksi arkamızdan korna çaldı, daha sonra ileride durdu. Biz geçerken taksi şoförü, ‘Bakar mısın?’ diye seslendi. Döndüğümde küfür ederek, “Neden yolun ortasından yürüyorsun?” dedi. Bunun üzerine ben de sinirlendim taksiye ayağımla vurdum. Araçtan inerek bana kafa attı ve darp etmeye başladı, ben yere düştüm. Daha sonra kendisi olay yerinden kaçmasın diye taksinin önüne geçtim, bana hafif bir şekilde çarptı, gitmek istedi. Bunun üzerine ben de taksinin arka kapısını açıp içeriye bindim. Ben yan bir şekilde oturdum, polisi arıyordum. Telefonumu almaya çalıştı, beni çekmeye çalıştı. Şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Son sözü sorulan sanık Göktürkoğlu kendisine iftira atıldığını söyledi.

İLK DURUŞMADA KARAR ÇIKTI

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Şenol Göktürkoğlu’nu “basit yaralama” suçundan 1 yıl, “tehdit” suçundan 3 ay 15 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

‘EN ÜST SINIRDAN CEZA VERİLDİ’

Duruşma sonrası açıklama yapan Canan Ay’ın avukatı Ozan Özden, “En üst sınırdan ceza verildi. Toplumsal hassasiyeti olan bir dava. Diğer vatandaşlarımıza da örnek olur” ifadelerini kullandı. Canan Ay ise adaletin yerini bulduğunu söyledi.

TAHLİYE EDİLDİ

Göktürkoğlu tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.