Vatan Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, seçim bildirgesini açıklamış seçilmesi durumunda HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na talepte bulunacaklarını söylemişti Perinçek açıklamasında "HDP'ye son 3 ay içinde Hazine'den 90 milyon TL verildi. 90 milyon TL'yi Türkiye Cumhuriyeti devleti Hazine'den HDP'ye veriyor. HDP ne? PKK'nın örgütü. Türk devleti PKK'ya yardım ediyor. İşte buna son vereceğiz" demişti.

BEN SEÇİLİRSEM...


Perinçek'in bu sözlerine yanıt HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Halen Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş, twitter hesabından yayınladığı mesajda "Ben seçilirsem Vatan Partisi’ni kapattırmayacağım. Partiniz dahil, bütün partilerin hazineden adil bir yardım almasını sağlayacağım. Ayrıca siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız." ifadelerine yer verdi.
parti

BİR MESAJ DA ERDOĞAN'A


Twitter hesabından Perinçek'e yanıt veren Demirtaş, dün seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir soru sordu. Demirtaş mesajından "Cumhurbaşkanı olarak, 16 yıllık yönetimden sonra adalet vaat ediyorsunuz. En sevdiğiniz rakibinizin c.evinden seçim çalışması yürütmek zorunda kalmasına dair görüşlerinizi de duymak isterdim. Anayasa’daki masumiyet karinesini unutmadan yorum yaparsanız sevinirim." dedi

demir