Mahmut Y.'nin adamlarını cezaevinden yönettiği öğrenildi. Terör örgütü FETÖ, PKK, DHKP-C üyelerini yurt dışına çıkaran çeteye yönelik operasyonda 422 sahte pasaport 146 kimlik ele geçirildi.

Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. İnsan kaçakçılığıyla Mücadele eden ekipler, 6 ay önce önemli bir şebekeyi belirledi. Şebeke üyeleri teknik ve fiziki takiple izlemeye alındı. Çeteyi takip eden polis, yapının tahmin edilenden daha büyük olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmalarda şebeke elebaşının A.D. olduğu, Türkiye ve Avrupa'nın eb büyük göçmen kaçakçısı olduğu belirlendi. Çalışmalar yoğunlaştırılırken, terör örgütü FETÖ, PKK üylerininde aralarında bulunduğu bazı isimleri Avrupa'ya kaçırmaya çalışan şüphelilere ara operasyonlar düzenlendi. Baskınlarda, yurt dışına çıkarılmaya çalışan 4'ü FETÖ üyesi, 1'i PKK'lı 137 kişi yakalandı. Daha önce yurt dışına çıkarılan 1 DHKP-C üyesi ise ülkemize geri getirildi.

CEZAEVİNDEN YÖNETTİ

Polisin teknik takibi sırasında ilginç bir bilgiye de ulaşıldı. Göçmen Kaçakçılığı baronu A.D.'nin alt birimini oluşturan yöneticilerden "Ayı Mahmut" lakaplı Mahmut Y.'nin cezaevinden talimat verdiği ortaya çıktı. Mahmut B.'nin çeteyi cezaevinden telefonla yönettiği öğrenildi.

87 YAŞINDA

Polisin incelemesinde ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Şebekenin göçmenlere sahte pasaport teslim etmek için 87 yaşındaki İ.B.'yi kullandığı belirlendi. Ekipler İ.B.'yi takip ederken, şüphelinin her gün spor yapması, şinav, mekik çekmesi polisleri bile şaşırttı.

61 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Kaçakçılarla Mücadele eden ekipler, çalışmaların tamamlanmasının ardından operasyon kararı aldı. İstanbul ve Diyarbakır'da 67 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında göçmen baronları A.D.,S.B, Z.Ö. ve S.E.'nin ve 87 yaşındaki İ.B.'nin de bulunduğu 61 şüpheli gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA PASAPORT

Operasyonda, 422 pasaport, 146 kimlik, 26 ehliyet, 1 sahte polis kimliği, 435 bin 500 lira tutarında çek, 424 bin lira para, 245 Bin Eoru, 219 bin Dolar, pasaport yapımında kullanılan mühür, hologram ve farklı malzemeler ele geçirildi.

41 TUTUKLAMA

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi. Şüphelilerden 41'i tutuklanırken, 87 yaşındaki İ.B.'nin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli serbest bırakıldı.