MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Hazian seçim çalışmaları kapsamında Sivas, Tokat, Yozgat, Amasya ve Adıyaman illerine yönelik, '24 Haziran Yeni bir Doğuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Neden Nasıl?' konulu ilk bölge istişare toplantısına katıldı.

Kara yolu ile kente gelen ve partililer tarafından karşılanan Bahçeli, bir süre otelde dinlendikten sonra, Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Coşku ile karşılanan Bahçeli, partililere hitap etti. Yaklaşan Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı kutlayan Bahçeli, 4 Eylül 1919'da Sivas'ta toplanan tarihi Sivas Kongresi'nden örnekler verdi.

DHA DHA


Türkiye'nin 24 Haziran'a da Sivas Kongresi benzeri bir süreçte gideceğini anlatan Bahçeli, "24 Haziran'da Sivas Kongresi'nin irade, itibar ve iffeti oylanacaktır. Mandacılar tekrar işbaşındadır. Himaye arayanlar ileri atılmışlardır. 24 Haziran'da ya milli irade hakim olacak ya da zillet ittifakı hakim olacak, Türkiye kaybedecektir. Bunun başka yolu yoktur. CHP'nin seçim beyannamesi federasyona yeşil ışık, 'Kürdistan'a yaldızlı davetiyedir. İP ve HDP'nin seçim beyannameleri CHP'den farksız değildir. Bunlar Sivas Kongresi'nin karşısında filizlenen mandacı çürüklerdir. Türk milleti adı millet, aslı zillet olan ittifaka asla geçit vermeyecektir. Şayet verirse hıyanet temize çıkacak Türkiye düşmanları rahat nefes alacaklardır. Dikkat ediniz. CHP, SP, DP, İP, HDP kaosa 'gel gel' yapıyor, kriz ve kargaşa sinyali yakıyorlar. Türkiye'yi gerileterek düşürmek için el birliği, söz birliği, emel birliği içinde çalışıyorlar. Fitne ve dedikodu yayıyorlar, milli bekayla ilgili hiçbir kaygı taşımıyorlar. Sundukları, söyledikleri bir şey yok. Yaptıkları, yapacakları bir şey de yok. Ancak yalanları, dolanları, uyduruk lafları pek çok" diye konuştu.