CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın önergesine yansıyan iddialara göre, taşeron tarafından işletilen Bahçelievler'deki kreşte İşletme Müdürü ve Eğitim Uzmanı sıfatıyla görev yapan Hatice Özipek adlı firma temsilcisi, 23 Nisan’da gösteri yapan çocuklara ‘sirk hayvanı’ benzetmesi yaptı, modern dansları kaldırdı, ayakta su içmenin günah olduğunu iddia ederek çocuklara baskı kurdu. Özipek’in kız ve erkek çocuklarının birlikte oynamasının sakıncalı gördüğü de öne sürüldü. Durumdan rahatsız olan bazı veliler CİMER'e şikayette bulunurken, CHP’li Kılıç da skandal iddiaları meclis gündemine taşıdı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a konu ile ilgili soru önergesi verdi.

İDDİALAR DOĞRU YA DA YANLIŞ DİYEMEYİZ

Hatice Özipek konuyla ilgili sorularımıza dönüş yapmazken, kreşten sorumlu Sosyal Tesisler Müdürü Çağatay Ertürk, SÖZCÜ'nün sorusu üzerine, “İddialar doğrudur ya da yanlıştır diyemem. Bu konuda benim de Hatice hanımın da açıklama yapma yetkisi yok. Önergeye cevap verilir” demekle yetindi. Öte yandan skandal iddiaların odağındaki Özipek'in adının web sitesindeki kadro listesinde olmaması da dikkat çekti.

KILIÇ "AKIL TUTULMASI"

İddiaları Meclis gündemine getiren Sevda Erdan Kılıç, “Cumhuriyetimizin 95. Yılını coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde Başkent'in ortasında gösterilen bu cüret tam da geldiğimiz noktayı görmemiz açısından ibret verici bir durumdur. Çocukları çağdaş eğitimle donatarak geleceğe hazırlamakla yükümlü yöneticilerin kendi bakış açıları doğrultusunda beyin yıkama faaliyetinde olmaları tam bir akıl tutulmasıdır. Bu nedenle TEDAŞ Kreş ve Anaokulunda yaşananların takipçisi olacağız” dedi.

"KİM BU HATİCE ÖZİPEK?"

CHP milletvekili Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle hazırladığı önergesinde şu soruları yöneltti:

1. TEDAŞ Kreş ve Anaokulunda verilen eğitimden başta genel müdürlük, daire başkanlığı, Kreş ve Anaokulu yönetimi mi yoksa hizmet alımı yapılan şirket mi sorumludur?

2. TEDAŞ Kreş ve Anaokulunda verilen eğitim ile yapılan faaliyetler hangi esaslara göre belirlenmektedir? Halen yapılmakta olan uygulamalar Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uygun mudur?

3. Nisan ayından beri Kreş ve Anaokulunda bulunan, Eylül ayından beri de Kreş ve Anaokulundaki bütün eğitim faaliyetlerini planlayıp yönlendiren ancak TEDAŞ’ın resmi web sitesinde adı geçmeyen Hatice Özipek’in kurumla olan bağlantısı nedir?

4. Hatice Özipek’in TEDAŞ Kreş ve Anaokulunda resmi bir unvanı var mıdır? Hatice Özipek’i TEDAŞ Kreş ve Anaokulu'nun resmi web sitesinde yer alan müdür ve yöneticilerinin üstünde yetkilerle kim görevlendirmiştir? Söz konusu kişi hangi okul mezunudur ve pedagojik formasyonu var mıdır? Daha önce Kreş ve Anaokulu yöneticiliği yapmış mıdır? Halen sahibi ya da ortağı olduğu özel bir kreş ve anaokulu var mıdır?

5. 23 Nisan kutlamalarının yapılmayacağı kurumun resmi görüşü müdür yoksa Hatice Özipek’in tasarrufu mudur? Özipek’in uygulamaları ve sözleriyle ilgili iddialar karşısında TEDAŞ Genel Müdürü, 22 Ekim Pazartesi günü kreşe giderek tepki gösteren öğretmenleri uyarmış mıdır?

6. Velilerin iddiaları doğrultusunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında gösteri yapan çocukları “Sirk hayvanı”na benzeten, ayakta su içmenin günah olduğunu belirten, kız ve erkek çocuğunun birlikte oyun oynamasını sakıncalı gören, günaydın yerine Selamün Aleyküm denmesi gerektiğini belirten, cuma kutlaması adı altında kendince gün icat eden bir eğitim anlayışı hangi zihniyetin bir yansımasıdır?