Edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığının 55 dereceyi bulduğu Cizre ilçesinde serinlemek için Yafes Mahallesi Atatürk Parkı'nın yanından geçen Dicle Nehri'ne giren 13 yaşlarındaki Baran Haykır ve akrabası Roşat Noyan, akıntıya kapılarak suda kayboldu. Çocukların suda kaybolduğunu gören vatandaşlar durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirerek, çocukları kurtarmak için nehre atladı.

[caption id="attachment_2499124" align="alignnone" width="880"]resimid_5425510 Cenazeler sudan çıkarıldığı sırada bazı kadınlar sinir krizi geçirdi.[/caption]

Vatandaşların çabaları sonuç vermezken, olay yerine gelen Cizre Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma ekibi çocukları bulmak için çalışma başlattı. Olay yerine gelen Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, görevlilerden bilgi aldıktan sonra çalışmaları yerinde takip etti. Dalgıçlar, bir saatlik çalışmanın ardından çocukların cansız bedenine ulaştı. Çocukların cenazeleri ambulanslarla otopsi için Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Cenazeler sudan çıkarıldığı sırada bazı kadınlar sinir krizi geçirdi.

resimid_5425806

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA

resimid_5425811