İslam alemi tarafından heyecanla beklenen Ramazan ayı geldi. Bu gece yani 15 Mayıs'ı 16 Mayıs'a bağlayan gece ilk oruca kalkılacak. Müslümanlar ilk sahura saat kaçta kalkılacak, ilk oruç ne zaman ve Diyanet Ramazan imsakiyesini araştırıyor. İlk oruç ne zaman, ilk sahur saat kaçta ve Diyanet Ramazan imsakiyesi 2018 Google'da trend oldu. İşte tüm bu soruların yanıtları ve Ramazan 2018 ile ilgili ayrıntılar...

2018 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının 27. gecesi İslam âleminde Kadir Gecesi olarak bilinir ve kutlanır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı 2018 yılı dini günler takvimine göre İslam aleminin en kutsal gecesi olan Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Üç gün sürecek Ramazan Bayramı’nın ilk günü 15 Haziran Cuma gününe denk gelecek.
ilk-sahur-oruç-cami

İLK SAHUR SAAT KAÇTA?

İlk sahur İstanbul’da 3:36’da, Ankara’da 3:27’de İzmir’de ise 3:59’da yapılacak. Diğer iller için sahur ve iftar vakti bilgilerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesinden bakabilirsiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak Diyanet imsakiyesine erişebilir il ve ilçe seçerek hem namaz hem iftar saatlerine ulaşabilirsiniz.

DİYANET 2018 RAMAZAN İMSAKİYESİ

FİTRE NE KADAR?

Fitre nedir, kimlere verilir sorularının yanında her sene fitre miktarı da araştırılıyor. Ramazan öncesinde belirlenen fitre miktarı bu sene 19 lira olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl Diyanet fitre miktarını 16 TL olarak açıklamıştı.