Resmi Gazete'de yayımlanan atamalara göre 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü ve Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci ve 3’üncü maddeleri uyarınca Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar atandı. AKP kurucu üyelerinden olan Prof. Fatma Seniha Nükhet Hotar kimdir sorusunun yanıtı ve Dokuz Eylül Üniversitesi yeni rektörü hakkında detaylı bilgi...

FATMA SENİHA NÜKHET HOTAR KİMDİR?

Fatma Seniha Nükhet Hotar 1961 yılında Malatya'da dünyaya geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunudur, aynı Fakülte Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümünde Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliği ve İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcılığı, Yerel Gündem 21 Danışma Kurulu Üyeliği ve Resmi Arabuluculuk, XXII. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği yapmıştır. TBMM XXII., XXIII., XXV. ve XXVI. Dönem İzmir Milletvekili idi.

2018 yılının Haziran ayında yapılan genel seçimleri için milletvekili adaylığı için başvuru yapmadı. Bir çocuk annesidir.

14 YIL SONRA GÖREV VERİLMEDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğüne atanan Fatma Seniha Nükhet Hotar 14 yıl boyunca AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Her kongrede MKYK üyesi olarak seçilen İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, 2017’de yapılan kongrede MKYK dışı kalmıştı. 2003 yılından 2017 yılına kadar genel başkan yardımcılığı görevini aralıksız sürdüren Hotar, Cumhuriyet tarihi boyunca iktidar partisinde en uzun süreli genel başkan yardımcılığı yapan kadın olmuştu. Malatya'da doğan Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Prof. Dr. unvanı almıştı. Hotar, DEÜ İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı da yapmıştı.

BİYOGRAFİSİNDEN SİLMEDİ

Hotar, 24 Haziran 2018 seçimlerinde yeniden aday olmamıştı. Hotar'ın TBMM'nin resmi internet sitesindeki biyografisinde de kapatılan derneğin yönetici olduğu “Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü” ifadeleriyle yer alıyordu.