Gazeteci Nil Dumansızoğlu önceki gün Kadıköy’den dolmuşa bindi. Dolmuşta arka koltukta oturan çift sigara içmeye başladı. Nil Dumansızoğlu, sigara içen çifti uyararak araçta sigara içmenin yasak olduğunu söyledi. Uyarılara kulak asmayan çift sigara içmeye devam etti. Bunun üzerine o anları kamerasına kaydeden Dumansızoğlu çift tarafından tartaklandı. Gazeteci Dumansızoğlu'nun boynunda ve yüzünde çizikler oluştu Dumansızoğlu, yaşanan bu duruma sessiz kaldığını iddia ettiği dolmuş şoföründen ve kendisine saldıran çiften şikayetçi oldu.



'Sigara içilmez uyarısı yok öyleyse biz içebiliriz'


Dumansızoğlu başına gelenleri şöyle anlattı: "Kadıköy'den evime gitmek için Taksim dolmuşuna bindim. Arkamda oturan ve alkollü olduklarını tahmin ettiğim çift, 'Kaptan, bu arabada sigara içilmez uyarısı yok öyleyse biz içebiliriz' diyerek sigara içmek istediklerini belirtti. Aracın şoförü ise gülerek 'yazılması mı gerekiyor' dedi. Diyaloğun ardından bu iki şahıs sigara içmeye başladı. Sigara içenlere, içmemeleri konusunda herhangi bir uyarı yapmayan, üstelik duman çıksın diye hareket esnasındaki aracın kapısını aralayan şoföre, buna müsaade ettiği için indiğimde plakasını alıp şikayet edeceğimi söyledim. Bu esnada sigara içen adam, benimle ağız dalaşına girmeye başladı." 

'Benim kim olduğumu biliyor musun?'


Saçlarının çekildiğini ve boynuna tırnak geçirdiklerini söyleyen Dumansızoğlu, '' Saldırıya uğradığım sırada aracın şoförü aracı durdurmadı, polise de haber vermedi. Saldırı esnasında belirtemeyeceğim birtakım cinsiyetçi küfürlerin yanı sıra sigara içen kadının, 'Benim kim olduğumu biliyor musun?' diyerek, erkek arkadaşının ise 'Sen bu kızın kim olduğunu bilmiyorsun?' sözleriyle dolaylı yoldan tehdit edildim.'' dedi.

Taksim meydanında araçtan indikten sonra plakasını alarak ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğini belirten Nil Dumansızoğlu, "oradan olay Barbaros'ta vuku bulduğu için Beşiktaş şubesine yönlendirildim. Taksim İlkyardım Hastanesi'nden darp raporu aldım ve Beşiktaş Polis Amirliği'ne giderek şikayette bulundum. "Kasten yaralama ve hakaret" olarak kayıtlara geçirilen olayla ilgili ifademi verdim ve şikayetçi olduğumu belirttim.'' dedi.