Meteoroloji'nin uyardığı yağışlar geldi. Kastamonu’ya Cuma Namazı sonrasında başlayan ve 15 dakika süren ve kenti beyaza bürüyen dolu yağışı nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı.
Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde Cuma Namazının ardından ilçe merkezine dolu yağdı. ,

dolu-yagisi

Aniden bastıran dolu yağışı, ilçede yaklaşık 15 dakika sürdü. Dolu yağışı nedeniyle ilçe merkezindeki esnaf ve vatandaşlar büyük panik yaşadı. İşyerlerine ve kapalı mekanlara sığınan vatandaşlar, dolu yağışını dinmesini bekledi. Dolu yağışı nedeniyle ilçe merkezi adeta beyaza büründü. Dolu yağışının ardından Azdavay Belediyesine bağlı ekipleri, yollarda temizlik çalışmalarına başladı.

İKİ İLE SU BASKINI UYARISI!

Meteoroloji Çanakkale ve Balıkesir için su baskını uyarısı yayınladı. Uyarı şu şekilde; Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Balıkesir’in kuzey ilçeleri ( Bandırma, Gönen, Erdek ve Marmara) ile Çanakkale il merkezi ve Biga, Gelibolu, Lapseki, Çan, Yenice, Bayramiç ve Ezine ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ( Su baskını, ani sel, yıldırım, ve yerel dolu, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ BAZI İLLERİ UYARDI

Meteoroloji’nin yağışları şu şekilde; Yağışların; öğle saatlerinden sonra İç Ege, Bilecik, Eskişehir, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.