Büyük Zafer’in kazanıldığı toprakların makus talihi son buluyor!.. Kütahya Dumlupınar’ın durumunu, Türkiye’nin en güvenilir kişisi, soruşturmacı gazeteci Uğur Dündar Türkiye gündemine taşıdı. Dündar, Dumlupınar’ın şanına yaraşır bir görüntüye kavuşması için köşesinde ve Halk Arenası programında kampanya başlattı. Kampanyaya ilk ses veren Ankara’nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar oldu. Yaşar, Dumlupınar için 2500 metrekarelik alana sahip sosyal tesis ve konukevi projesi hazırlattı.

DUALARLA TEMEL ATMA

Projenin temeli ise dün Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin mitingi sırasında atıldı. İnce, Uğur Dündar ve Fethi Yaşar, dualar eşliğinde temel atma törenini gerçekleştirdi. Muharrem İnce, “Ne 19 Mayıs, ne 29 Ekim ne de Dumlupınar unutulacak” dedi. Dumlupınar’ın “Fahri Hemşehrisi” olan soruşturmacı gazeteci Uğur Dündar, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Uğur Dündar, Muharrem İnce ve Fethi Yaşar, temel atma törenini birlikte gerçekleştirdi. Uğur Dündar, Muharrem İnce ve Fethi Yaşar, temel atma törenini birlikte gerçekleştirdi.


‘SONSUZ SAYGILARLA’

“Hayatımın en mutlu günlerinden birini yaşıyorum. Çanakkale Abidesi ile ilgili geçmişte başlattığımız kampanyanın bir benzerini Dumlupınar için gerçekleştirmekten onur duyuyorum. Yörenin her yerinde 96 yıl önceki Büyük Zafer’in izlerine rastlanıyor. Emeği gecen herkese teşekkür ederim. Mustafa Kemal ve askerlerine sonsuz saygılarımızla.”

Yenimahalle Belediyesi’nin 2500 metrekarelik alana yaptıracağı sosyal tesis bittiğinde böyle görünecek. Yenimahalle Belediyesi’nin 2500 metrekarelik alana yaptıracağı sosyal tesis bittiğinde böyle görünecek.


Temel atma törenine, Muharrem İnce, Uğur Dündar ve Fethi Yaşar ile birlikte, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, Dumlupınar’la kardeş ilçe olan Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin katıldı.