Vatandaşlar günlerdir e-Devlet kapısının uygulamaya koyduğu soyağacı sorgulama hizmeti ile yatıp kalkarken Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil ve duayen gazeteci Uğur Dündar, Halk Arenası'nda bu hizmeti ile ilgili eleştirilerde bulundu.

[old_news_related_template title="Heyecan dorukta! Yılmaz Özdil Halk Arenası'nda..." desc="Türkiye'nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar'la Halk Arenası'nın bu haftaki bölümü yine yıllarca unutulmayacak. Programın konuğu, ülkemizin en çok okunan köşe yazarı katıksız Atatürkçü cesur kalem Yılmaz Özdil, yine gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulunacak. Halk Arenası sevenleri, Karşıyaka Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu salonunu yine hıncahınç doldurmuş durumda..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/8800_16_9_1518805136.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/heyecan-dorukta-yilmaz-ozdil-halk-arenasinda-2226064/"]

arena2

"MÜJDAT GEZEN YÜZÜNDEN KİLİTLENDİ"

Uygulamayı Dündar, Müjdat Gezen üzerinden bir espri yaparak eleştirdi. Dündar, "Geçenlerde bu uygulamada bir kilitlenme oldu. Sebebi de şu; Müjdat Gezen soyağacını öğrenmek istemiş ondan dolayı sistem kilitlenmiş. Çünkü sistem ancak 1850'lere kadar gidiyor. Sümerlere kadar gidemediği için Müjdat'ın soyağacına ulaşamamış ve onun için sistem kilitlenmiş" dedi.

arena4

"DEDEM BENİM DEDEMMİŞ"

Dündar'ın  bu esprisi üzerine Yılmaz Özdil de "Ben de baktım; benim dedem benim dedemmiş. Çok şaşırdık. Mesela şunu da sevinmiş olduk, benim anneannemin annesi 1857 doğumlu ve yaşıyormuş. Sağ görünüyor, onu kısmetse bulacağız " dedi. Bu sözlerden sonra salondan kahkaha sesleri yükseldi ve alkış tufanı koptu.

arena5 arena6 arena7 arena8 arena9 arena11