Edirne dün akşam saatlerinde Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi. Meteorolojinin kuvvetli yağış uyarısı yaptığı kentte, gece boyunca etkili olan ve giderek şiddetini artıran sağanak, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Edirne Belediyesi ekipleri İlhami Ertem, Sadık Ahmet ve İstasyon Caddesi'nin de aralarında olduğu 6 caddeyi aşırı su birikmesi nedeniyle trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri de kapalı caddelerde denetim yaparak, su baskınlarına karşı önlemler aldı. Gece özel bir hastanenin acil servis bölümünün sular altında kaldığı kentte, bazı bodrum katı evler de sular altında kaldı.

resimid_67810711_6781071

Aşırı yağmurun etkileri sabah saatlerinde etkisini ortaya çıkardı. Edirne'den Kırklareli ve Havsa ilçesine giden karayolu suyla kaplanması nedeniyle bir çok araç mahsur kaldı. Bir süre trafiğe kapanan karayollarında ulaşım sabah saatlerinde güçlükle sağlandı. Ekipler, suyla kapanan karayollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

resim1_6781068

MAHSUR KALAN 2 KİŞİ KURTARILDI

Edirne'de sağanak yağışta Tayakadın ile Karakasım köyleri arasında sel suları nedeniyle mahsur kalan Yüksel Güven ile Gürkan Özkay, yaklaşık 6 saat sonra kurtarıldı. Yağış nedeniyle tarladaki pancar motorunu kontrol etmeye giden Yüksel Güvendi ile avlanmaya giden Gürkan Özkay, aniden bastıran sel suları nedeniyle mahsur kaldı. Güvendi, bölgede bulunan bir avcı barınağına sığınırken, Özkay ise ağaca tırmandı. Mahsur kalanların cep telefonu ile ulaştıkları köylülerin durumu Valiliğe bildirmesi üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, saatler süren çalışmanın ardından Yüksel Güvendi ile Gürkan Özkay'ı kurtardı.

resim1_6780521

'SU BASINCA AĞACA ÇIKTIM'

Bölgeye avlanmaya gittiğini söyleyen Özkay, "Av yaparken su basınca bir ağaca çıktım. Telefonla muhtarı bir kez aramadım ama şarjım bitti. Onlar ekiplere haber vermişler" dedi. Güvendi ise yağmur nedeniyle tarladaki pancar motorunu almaya gittiğini belirterek, "Birden su gelince mahsur kaldım ve bölgedeki bir avcı barınağına girdim. Muhtarı cep telefonu ile aramadım ancak bir süre sonra orası da su aldı. Daha sonra ekipler gelerek beni kurtardı" diye konuştu.

resim1_6780984

YAĞIŞ REKORU KIRILDI

Edirne'de etkili olan yağmur, yağış rekoru da getirdi. Edirne'de 1930 yılında kurulan Meteoroloji İstasyonu, kentte son 24 saat içinde metrekareye 128,7 kilogram yağış düştüğünü, bunun da son 88 yılın rekoru olduğunu kaydetti. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerinden itibaren kentte karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi.

resim1_6780444

6 SAAT SONRA KURTARILDI

Edirne'de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yağan yağmur nedeniyle merkeze bağlı Köşençiftliği köyünde Demirhanlı Deresi taştı. Dere kenarındaki bir evde tek başına oturan Mesut Özçelik (52), evin çevresi ve içine dolan sular nedeniyle saat 06.00 sıraların mahsur kaldı. İhbarı üzerine Edirne Jandarma Komutanlığı, AFAD ve UMKE ekipleri, Özçelik'i kurtarmak için seferber oldu. Yaklaşık 6 saat sonra Özçelik, paletli iş makinesiyle kurtarıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Özçelik'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

KAYIP KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Suyla kaplı olan evlere botla giren AFAD ekipleri kayıp olduğu belirtilen kişiyi aradı. Oğulpaşa köyünde kayıp ihbarı yapılan 78 yaşlarındaki Veysel Eren'in cansız bedenine ulaşıldı.

Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA) - AA