İstanbul’da görev yapan ve 1 Temmuz 2017 ila 1Temmuz 2018 tarihleri arasında emekli olan  polis memurları için İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla program düzenlendi. Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde (PEKOM) düzenlenen kahvaltılı programa, Mustafa Çalışkan ve yardımcıları da katıldı.  Çalışkan konuşmasında “Bu meslekte sağ salim emekli olmak da kolay bir şey değil” dedi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

‘PARAYLA ÖDENMEZ’


Genç yaşta şehit düşen polis memurları Ahmet Kaan Aybek ve Sinan Acar’ı da anan Çalışkan konuşmasının devamında “Bu mesleği icra edenlerin emeğinin karşılığını parayla ödemek mümkün olmayacağı gibi bu tür fedakarlıkları gösterebilmek için de bu mesleği çok seviyor olmamız, işini de severek yapıyor olmanız gerek. İyi bir polis öncelikle vatanına ve bayrağına daha sonradan mesleğine ve meslektaşlarına gönülden bağlıdır. Öylesine bağlıdır ki emekli olup gitse dahi bu teşkilattan kopamazsın ayrılamaz. Nerede bir olayla karşılaşsa müdahale etme refleksi gösterir nerede bir polisin canı yansa onunda ciğeri yanar” dedi.

MÜJDE VERDİ


Çalışkan emekli polislerin emniyetteki işlemlerinin daha hızlı yürümesi için yeni bir birimin hayata geçirildiğinin müjdesini de verdi. Emekli Polis Büro Amirliği’nin yeniden hayata geçtiğini söyleyen Çalışkan, emekli polislerin hiç unutulmayacağını ve kapılarının onlara her zaman açık olduğunu söyledi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

PLAKET TAKDİMİ


Konuşmamın ardından emekli polisler için plaket töreni düzenlendi. Bu yıl emekli olan Emniyet Müdürü Leman Süheyla Soylu ile bazı amir ve polislerin plaketini Müdür Çalışkan takdim etti.
Diğer personellerin plaketlerini ise Çalışkan’ın yardımcıları Atalay Bahar, Haydar Özdemir, Kadir Alçıkaya, Mustafa Gültekin ve Hakan Torun verdi.