Reklamsız Sözcü

En nefis tanıtım toplantısı

Kayseri'de ‘Mesleğim Elimde, Geleceğim Güvende Projesi’nin tanıtım toplantısına, kursiyerlerin özenle yaptıkları yemekler damga vurdu. Proje koordinatörleri ve programı takip eden basın mensupları birbirinden leziz yemekleri tatma imkanı buldu. Genellikle 'sıkıcı' geçen tanıtım toplantısı, hamarat eller sayesinde renklendi.

android-time 14:37
En nefis tanıtım toplantısı
Kayseri'de ‘Mesleğim Elimde, Geleceğim Güvende Projesi’nin tanıtım toplantısına, kursiyerlerin özenle yaptıkları yemekler damga vurdu. Proje koordinatörleri ve programı takip eden basın mensupları birbirinden leziz yemekleri tatma imkanı buldu. Genellikle 'sıkıcı' geçen tanıtım toplantısı, hamarat eller sayesinde renklendi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje ile Kayseri'de nitelikli eleman ihtiyacını gidermek için başlatılan proje Gençlik ve Eğitime Hizmet Derneği ile Kocasinan Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığında başlatıldı.

FOTO:İHA

FOTO:İHA

EN NEFİS TANITIM TÖRENİ

Projeninin tanıtımı ise ‘en nefis tören’ olarak tarihe geçti. 45 aşçı ve pastacı adayının hazırladığı birbirinden lezzetli yemekler törende görücüye çıktı.

FOTO:İHA

FOTO:İHA

45 AŞCI VE PASTACI ADAYI

20 pastacı ve 25 aşçılık olmak üzere 45 kişinin katılığı projede kursiyerler başarıyla tamamladıkları takdirde meslek sahibi olabilecek.

FOTO:İHA

FOTO:İHA

Kursla ilgili bilgi veren Kocasinan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bozyer, “Bizler kadınlarımızın ekonomiye kazandırılması adına kadınlarımız destekliyoruz. Bu noktada derneğimizle iş birliği yaparak derneğimize öğretmen desteği ve alan konusunda destek veriyoruz” dedi.

Gençlik ve Eğitime Hizmet Derneği Proje Koordinatörü Orhan Çetin ise, “Bu projemizin amacı turizm bölgesi olan Kayseri'nin nitelikli eleman ihtiyacını gidermek anlamında katkı sağlamaktır. Kocasinan Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde yapıldı. Bu projenin sonunda 20 pastacılık, 25 aşçılık olmak üzere tamamı istihdam edilmek üzere tamamlandı. Birçok kursiyerimize otellerden, restoranlardan talepler gelmektedir. Onlar da bu kursun bitimini bekliyorlar. Haftalık olarak Cumartesi ve Pazar 5'er saat olmak üzere 10 saatlik bir uygulamalı eğitim veriyoruz. 178 saat aşçılık eğitimi, 124 saat de pastacılık dersi veriyoruz” diye konuştu.

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet social-whatsapp Whatsapp more