Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda hunhar bir cinayete kurban giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Washington’a gidip, bizzat Amerikalı Senatörlere bilgi verdiği iddiası ortaya atılmıştı.

"HABERDAR DEĞİLİM"

Bu iddia bugün İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu. Erdoğan bu iddia için "Latin Amerika seyahatlerinden sonra tabi ki MİT Başkanımız oradan Kanada’ya gitti. Kanada’dan sonra böyle bir gelişme olmuş olabilir. Fakat orada böyle bir bilgilendirmenin yapıldığını; bundan haberdar değilim. Ama Kanada seyahatinden haberdarım." dedi.

"BAHÇELİ İLE BU HAFTA GÖRÜŞEBİLİRİZ"

Cumhur ittifakı çalışmalarını değerlendiren da Erdoğan "Cumhur ittifakını bozmamak noktasında kararlıyız. Bahçeli ile bu hafta içinde görüşebiliriz" diye konuştu. Erdoğan ittifak için sözlerini şöyle sürdürdü; "Burada birbirimize karşı olan dayanışmamız, birbirimizle geleceğe olan yürüyüşteki hassasiyetlerimiz ve bunu da tabi kıskanan bazı oluşumlar var. Bunların içerisinde her an değişik bir çok şeyler olabilir. Bunun başında ana muhalefet var, dağdaki terör örgütünü yanına alanlar var, bütün bunları anlamamak için sebep yok. Çok açık net her şey ortada. Biz bu cumhur ittifakını bozdurmamak noktasında kararlıyız. Şu anda teknik çalışmaları yürüten arkadaşlarımız var. Onlar bu çalışmalarını tamamlar tamamlamaz, belki de bu hafta içinde bir araya gelebiliriz. Kendilerinin de durumu el vermesi halinde. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları değerlendiririz. Önümüzde tabi ayrıca zaman var. Şu anda 74 belediyemizi açıkladık. Kalanları da şu anda ittifakımızın yaptığı çalışmaya göre açıklayacağız."

ASKERLİK KISALACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Askerlik süresi 9 aya iniyor' tartışmaları için ise "Milli Savunma Bakanlığı bana sunum yaptığında değerlendireceğiz" yorumunda bulundu.

HAKAN ATİLLA'NIN TUTUKLULUĞU

Erdoğan ABD'de tutuklu bulunan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla için ise "Onda olumlu gelişmeler var, umut ediyorum beklentilerimizin neticesini alırız." dedi.

[old_news_related_template title="Amerikalı senatöre Kaşıkçı brifingi soru işareti yarattı" desc="Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda hunhar bir cinayete kurban giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Washington’a gidip, bizzat Amerikalı Senatörlere bilgi verdiği iddiası Ankara’yı karıştırdı. CHP ve İyi Parti , Fidan’ın TBMM yerine, ABD Senatosu’na bilgi vermesine sert tepki gösterdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/hakan-fidan-kasikci-aa-1_16_9_1544170025.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/amerikali-senatore-kasikci-brifingi-soru-isareti-yaratti-2781632/"]