Ak Saray'da basına kapalı gerçekleşen kabul, saat 16.05'te başladı ve 16.40'ta sona erdi. Görüşmede AKP ve MHP'nin 2019'daki ittifakının masaya yatırıldığı öğrenildi. Zirveye ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

MHP lideri Devlet Bahçeli hafta başında yaptığı açıklamada 2019'da yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamıştı.
AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 2019 desteği için, "Sayın Bahçeli'nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Kendisine şimdiden beyan ettiği destek kararı için şahsım, partim, milletim adına şükranlarımı sunuyorum" açıklamasında bulunmuştu.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Bahçeli'nin destek açıklamasına yanıt: Birlikte yürürüz" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, başta Abdullah Gül olmak üzere son KHK'yı eleştiren eski AKP'li isimlere tepki gösterdi. Erdoğan, 'Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar. Bu süreçte bize düşen geçmişteki hatalardan uzak durmaktır' dedi. Devlet Bahçeli'nin 'destek açıklamasına da değinen Erdoğan, 'Bizler Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, dertleşiriz, konuşuruz...Geleceğe inşallah birlikte yürürüz' dedi. Öte yandan Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin çarşamba günü 16:00'da Ak Saray'da gerçekleşeceği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/erdogan-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akp-grup-toplantisi-39-2166213/"]