Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabaha karşı bir öğrenci yurdunu ziyaret ederek öğrencilerle birlikte sahur yaptı. Gençlerle sohbet eden Erdoğan'ın hedefinde ise yine CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce vardı. İnce'ye yerli otomobil tartışması üzerinden yüklenen Erdoğan, Tesla’nın sahibi Elon Musk'ı referans gösterdi.

NEDEN SENİ ZİYARET ETMİYOR?


Gençlere İnce'nin kendisine yönelik  'Erdoğan otomobilin kaportasını, ben beynini yapmak istiyorum' eleştirisini hatırlatan Erdoğan, "Otomotiv sektöründe hep diyordum ya ‘Babayiğit’ diye. Sonunda 5 babayiğidi bulduk. Şimdi bu beş babayiğit o sektörün bir numarası. Dünyada da önemli yeri olan firmalar. Şimdi ‘Erdoğan 20 yıl geriden geliyor’ diyor. Bizim yaptığımız, yapacağımız otomobiller tamamıyla elektronik sistem. Bu tür otomobiller yapıyoruz. Kalkıp da bu noktada Tesla’nın sahibi gelip seni ziyaret etmiyor. Beni ziyaret ediyor. Niye seni ziyaret etmiyor. Diyor ki; ‘Bu işi yaparsa bu adam yapar.’ Bizler de bu 5 babayiğitle birlikte yerli milli otomobilimize başladık” dedi.

İNCE NE DEMİŞTİ


Seçim meydanlarında devam eden yerli otomobil tartışmasında daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine cevap veren İnce, "Sayın Erdoğan dün demişki; ben demiş otomobil fabrikası yapacağım İnce istemiyor demiş. O bisiklete binsin demiş.. Erdoğan'la İnce arasındaki fark şu: O otomobilin kaportasını, ben beynini yapmak istiyorum. O 30 yıl önceki teknolojiye talip, o koltuk yapmaya ve ben elektrikli otomobile talibim. Ben diyorumki elektrikli otomobil ileri teknoloji. Marka yapalım katma değerli satalım." demişti.
tesla