Erdoğan özetle şunları söyledi;

"Hastanelerde hizmet değil tam bir rezalet vardı. Oralara girdiğiniz zaman hasta çıkardınız. O izbe koridorlarda sabaha kadar bekleyip şansınız varsa muayene olurdunuz. Hastanelerde doktorun verdiği ilaçlarını bütününü bulmak mümkün değildi. İşte bu sağlık sisteminin tümünü değiştirdik. Parası olan sağlık sigortasının primini kendi ödüyor buna imkanı olmayanınkini ise devlet ödüyor. Vatandaş hastanelerde tedavisini sürdürüyor. Sistemi kurmakla kalmadık kamu hastanelerini reforma tabi tuttuk. Acil sağlık hizmetleri alınında tam anlamıyla bir başarı hikayesi yazdık yazıyoruz. Uçağından helikopterine pek çok acil sağlık aracının sayısını artırarak vatandaşların hizmetine sunduk. Acil müdahaleye ihtiyaç duyulan alanlarda vatandaşlarımızın yanında olabiliyoruz. İnanıyorum ki sağlık turizminde çok ciddi bir sıçramayı yapacağız. Sağlık eğitim ve öğretimine özel önem veriyoruz.

Sağlık konusunda seferberlik ruhuyla çalışıyoruz. Tıp fakültelerinin sayısını artırıyoruz. Bugün hala hem ilaç hem tıbbi cihazda önemli şekilde dışa bağlıyız. Artık biz istiyoruz ki MR'ı biz üretelim. Bunları Türkiye yapar. Türkiye ile ortak üretime girebilecek firmaları Türkiye'ye davet ediyoruz. Milli bir alt yapı kurmak tekelleşmeden dolayı kolay olmuyor. Hala yerli ve milli çizgiyi derinleştirmiş değiliz.

Buradan bakanlığımızı üniversitelerimizi ikaz ediyorum. Salıkta millileşme konusuna destek verin. Türkiye sağlık alanındaki hedeflerine sizlerin çabası sayesinde ulaşacaktır. Mutluluğun kaynağı olan sağlığa daha çok önem vereceğiz. Rabbimizin bize verdiği ömrün her anını rahat bir şekilde geçirmek için buna mecburuz. Üniversitemizin yeni akademik yılının hayırlı olmasını diliyorum"