Cumhurbaşkanı Erdoğan Moldova ziyaretinde Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile Gagauz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan burada, "Sizlere Türkiye'deki 81 milyon akrabanızın selamlarını getiriyorum ve Türk milleti adına bugün buradayım. Kişinev'de özellikle cumhurbaşkanlığı sarayını çok önemsiyorum. Bazı eksikleriyle beraber dün açılışını yaptık. Fakat gerçekten güzel bir eser meydana geldi. Moldova'nın toprak bütünlüğü bizim için hayati öneme sahiptir. Türkiye olarak geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de soydaşlarımızın yanında duracağımızın altını çizdik. Ancak bizim görmek istediğimiz, Gagauzya'nın birlik beraberlik içinde Moldova ile omuz omuza kalkınma çabalarını sürdürebilmesidir." diye konuştu.

toma2_b

MOLDOVA'YA İKİ TOMA

Erdoğan buradaki konuşmasında güvenlik noktalarında kullanılmak üzere iki tane TOMA'yı da Moldova'ya gtirdiklerini açıklayarak sözlerine şöyle devam etti;

"TİKA başta olmak üzere belediyelerimiz, resmi kurumlarımız, Gençlik Spor Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanlığımız, Çevre Şehircilik Bakanlığımız, sivil toplum kuruluşlarımız Moldova makamlarıyla iş birliği içerisinde pek çok projeye imza atacaklardır. Buradaki güvenlikle ilgili de özellikle dün akşam saat 21.30 gibi iki tane içişlerinde güvenlik noktasında TOMA'yı buraya getirmiş olduk. Bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadan sizlerin yanında olduk. Moldova'nın tüm bölgeleriyle kalkınması için elimizden gelen katkıyı yaptık. İnşallah bundan sonra da Moldova halkının ve Gagauz Türklerinin yanında olmayı sürdüreceğiz."

AA