Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye'yle alınan 15 milyar dolarlık yatırım kararının ardından sosyal medya hesabından Türkçe mesajlar attı. Al Sani, "Ümmetin sorunları ve Katar'ın yanında duran Türkiye'nin ve oradaki kardeşlerimizin yanındayız" dedi. Bu mesajın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dost ve kardeş ülke Katar ile ilişkilerimiz birçok alanda güçlenerek devam edecek." dedi.

tamimi-twitter

[old_news_related_template title="Son Dakika... Katar'dan Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım desteği" desc="Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/katar3_16_9_1534347999.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-katardan-turkiyeye-yatirim-destegi-2576774/"]

Katar Emiri bir sonraki mesajında ise "Bugün Ekselansları Başkan Erdoğan ile Ankara’da yapmış olduğum önemli görüşmeler çerçevesinde, üretken, güçlü ve sağlam ekonomiye sahip bu ülkede 15 milyar dolar tutarında bir mevduat ve yatırım projeleri paketini duyurduk" ifadelerini kullandı.

tamimi2

Katar Emiri'nin bu mesajının ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından mesajlar paylaştı. Erdoğan "Bugün bir çalışma ziyareti için ülkemize gelen kardeşim Hamed Al Sani ile çok verimli ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdik." dedi.

[old_news_related_template title="Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/erdgn-telefon_16_9_1534196524.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/erdogan-katar-emiri-al-sani-ile-telefonda-gorustu-2573106/"]

erdogan-twt
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Katar halkına Türkiye'nin yanında durdukları için milletim adına teşekkür ediyorum. Dost ve kardeş ülke Katar ile ilişkilerimiz birçok alanda güçlenerek devam edecek."

erdogan-twt2

ALBAYRAK DA SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da yaptığı açıklamada  "Bir kez daha Türkiye-Katar dostluğunu dünya gördü. Ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliğini çok daha ileriye taşıyacağız. Bu süreçten rasyonel politikalarımız ve güçlü stratejilerimizin yanında, dostlarımızla ve işbirliklerimizle güçlenerek çıkacağız. dedi.

albayrak-twt