Afrika ziyaretinden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tutuklanan Adnan Oktar için Afrika seyahatinde verdiği röportajda 'ahlaksız' değerlendirmesinde bulundu.

Habertürk'ün haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Oktar ile ilgili ilk kez yorum yaptı. Afrika ziyaretinde verdiği röportajda, isim zikretmedi, ama "Son zamanlarda gündeme düşen kişi" diyerek işaret ettiği Adnan Oktar için 'ahlaksız' benzetmesini yaptı. Erdoğan, FETÖ'nün Güney Afrika sorumlusunu anlatırken, isim vermeden FETÖ ile Adnan Oktar örgütü arasındaki benzerliklere işaret etti.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Haberin basında yer almasından sonra Cumhurbaşkanlığından yeni bir açıklama geldi. Açıklamada Erdoğan’ın Adnan Oktar ile ilgili bir yorumu ya da “komşu” diye bir nitelemesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın Adnan Oktar’la ilgili bir yorumu ya da onu ‘komşu’ diye nitelemesi söz konusu değil. Yanlış başlıklarla sunulan haberler, Sayın Cumhurbaşkanımızla yapılan mülakatın Pazar günkü gazetelerde çıkan metnini anlamamalarının göstergesi olsa gerek. Cumhurbaşkanımız, FETÖ mensubu olan ve şahsen tanımadığı bir eski komşusundan (ve onun oğlundan) söz ediyor” denildi.