Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı´nın 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek "Paris Barış Forumu"na katılmak üzere Fransa'ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'ya uçuşundan önce havaalanında bir basın toplantısı düzenledi.

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir soruya yanıt veren Erdoğan, "Merhum Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak şu an itibariyle elimizde herhangi bir bulgu yok ama bilgi var. Buraya gelen 15 kişi ve tutuklu 18 kişi. Bu 15 kişi kesinlikle faili biliyorlar, hem de bu cesedin nereye getirildiğini biliyorlar. Kaldı ki, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'nın açıklaması oldu. Şimdi inkar ediyorlar. O açıklamada, yerel işbirlikçilerle bunu gerçekleştirdik diyorlar. Kim bu yerel işbirlikçiler, bunu açıklamanız lazım. Bunu bilen sizsiniz." dedi.

O tapeleri herkese verdik


Kaşıkçı cinayetiinin ardından sık sık gündeme gelen ve cinayetin önemli delileri arasında olan ses kayıtları hakkında da bilgi veren Erdoğan şunları söyledi:  "Biz tapeleri Suudi Arabistan'a ABD'ye, Almanlara, İngilizlere, Fransızlara hepsine verdik. Buradaki konuşmaları herkes biliyor. Suudi Arabistan yönetimi bu 15'i konuşturmak suretiyle, bunu ortaya çıkarmayı bilir.

Suudi savcı ipe un seriyor. Bizim savcıyı Suudi Arabistan'a çağırıyor. Sen bizim savcımızı ne yapacaksın? Olayın işlendiği yer burası. İpe un sermeye gerek yok. Ekonomistim, ama 40 yıllık siyasetçiyim. Bu 15 kişi cuma günü ayrı bir programla ayrı bir grup. Bu arada operasyon. Bu işin katilleri bu 15'in veya 18'in içindedir. Yerli işbirlikçi de kimse açıklamaları lazım. Suudi Arabistan bizim iyi niyetimize karşı, adaletli davranarak bu şaibeden kurtulmaları lazım. Aksi takdirde kurtulamazlar."