Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları;

AKP İL BAŞKANLARINA UYARI

"Belediye başkanlarımızın sadece kendileri için değil bunun çok çok üstünde çalışması gerektiğini ifade ediyorum. Bu parti için çalışmakta olanların vizyonu tüm dünyayı kapsayacak kadar büyük olmalıdır. Her kim AK Parti'yi böyle bir durum  içine sokmak isterse ilk başta beni karşısında bulur. Hiç kimsenin kibriyle hırsıyla uğraşamayız, vakit kaybedemeyiz. Hiçbir arkadaşımın böyle bir vebali göze alacağını sanmıyorum.

 

'CUMHUR' İTTİFAKINDAN KRİTİK AÇIKLAMALAR

AK Parti ve MHP olarak kurduğumuz ortak koalisyon çalışmalarını tamamladı. Bu kanun teklifinde mahalli seçimlerle ilgili herhangi bir değişiklik yok. Ağırlık Cumhurbaşkanı ve parlamentoyu ilgilendiren bölümde. Eski uygulama ne ise mahalli seçimlerde yapılacak. Asıl yenilik milletvekili seçimlerinde olacak. Bundan böyle birden fazla parti bir araya gelerek ittifaka girebilecek ki buna 'cumhur ittifakı' diyoruz. Hedef oydaki zayiatı yok etmektir.

Büyük Birlik partisi başta olmak üzere kendi başına milletvekili çıkarmak imkanı olmayan partiler ittifaktaki herhangi bir partinin listesinden seçime girebilecektir.

Bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum. İttifaklar hukuki bir zemine kavuşturularak milletin karşısına çıkması sağlanacaktır. Yüzde 50+1 ile seçilecek cumhurbaşkanının partisini bunun dışında tutması doğru değildir. O devir inşallah kapanıyor. MHP ile başlattığımız bu süreci 2019 seçimlerinde kararlılıkla sürdüreceğiz.

[old_news_related_template title="Bütün kavga yüzde 2,41 için..." desc="AKP ve MHP arasında kurulan seçim ittifakı çalışmaları kapsamında Meclis'e 26 maddelik bir yasa değişikliği teklifi sunuldu. Bu teklifle yüzde 10'luk seçim barajı nedeniyle kendi başına Meclise milletvekili gönderme ihtimali olmayan partilere ittifakta yer alarak milletvekili çıkarma imkanı da sunuluyor. Baraj altında kalan partilerin oylarının da seçim yarışına sokulma çabası bu partilerin oy oranının ne kadar olduğu sorusunu akıllara getirdi. YSK verilerine göre Kasım 2015 seçimlerinde barajın altında kalan ve en çok oyu alan 11 partinin toplam oy oranı yüzde 2,41 oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deyimiyle bütün mücadele bu oyların 'heba olmasını' önlemek!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/1-249_16_9_1519382171.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/butun-kavga-yuzde-2-41-icin-2242572/"]

AFRİN OPERASYONU

Suriye'de işler yoluna girmek yerine saldırıların ve terörün ülkemize ulaştığını gördük. DEAŞ'ın şehirlerimi tehdit eden saldırılarıyla azgınlaşan 15 Temmuz darbe girişimi ile zirveye ulaşan dönemi yaşadık. Fırat Harekatı ile Cerablus, El Bab, DEAŞ/PYD teröristlerinden temizlenmiş oldu. Bu bölgede yaşayanlar topraklarına dönmüş oldu. Bunu biz yaptık. Bugün 35'inci gününe giren Zeytin Dalı Harekatı bu hamlelerden biridir. Mehmetçik adım adım Afrin'e doğru ilerliyor. Bu sabah itibariyle 1873 teröristi etkisiz hale getirilerek 473 km bir alanı kurtarmış bulunuyoruz. Derdimiz 3.5 milyon o bölgelerin insanı var. Onları bir an önce kendi ülkelerine nasıl döndürebiliriz.

ABD'YE SERT SÖZLER

Afrin şehir merkezini kuşatıp teröristlerin temasını kestikten sonra yeni bir strateji ile harekatı sürdüreceğiz. Ülkemizin varlığı sadece teröristleri ve terörist sevicileri rahatsız ediyor.

Bizi en çok üzen, müttefikimiz olarak gördüğümüz, siyasi ve askeri alanda çok derin ilişkilerimizin bulunduğu kimi ülkelerin sergilediği riyakarlık, hatta ciddiyetsizliktir.

İşte dün bu ülkelerden birinin güya savunma bakanlığı sözcüsü çıkıyor, yüzü kızarmadan, utanmadan, sıkılmadan Afrin'de sivillerin öldüğünü, insanların şiddet yüzünden evine dönemediğini söylüyor. Be vicdansız, be ahlaksız, Doğu Guta'da her gün yüzlerce çocuğun, kadının, yaşlının, sivilin alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsun, burada teröristlere karşı verilen bu mücadeleden rahatsızlık duyuyor ve yalan yanlış haberler yayınlıyorsunuz.

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

Biz Kemal efendinin ağzı ile hareket etmeyiz Afrin'e girmeyi doğru bulmuyormuş. Senin böyle bir derdin yok ki, ne Gabar'la ne Tendürekle var. Onlarla sadece işbirliğin var.

BU YAZ SICAK GEÇECEK

PKK'lı teröristleri normalleştirmeye çalışırken biz onların yaptıklarını yüzlerine vurmaya bıktık usandık. Elimizde Mümbiç ile ilgili videolar var. Türkiye'nin artık bu yalanlara karnı toktur. Biz terör örgütüne desteği kimin sağladığına bakıyoruz. Ne diyeceğiz "Çok hayırlı yoldasınız doğru yoldasınız" böyle mi diyeceğiz? Bu yaz terör örgütleri ve onları destekleyecekler için sıcak geçecek, öyle görülüyor. Hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz. Terör örgütünün arkasından bayrak sallamakla demokrat olunmaz. Ancak olunsa olunsa terör örgütü yardakçısı olur. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız."