Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Beştepe'de hekimlere hitap ediyor. Erdoğan Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin son bilgileri paylaştı.

Erdoğan, "Afrin'de şu ana kadar 3486 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Askerlerimiz cephede her türlü şartlara uygun bir şekilde donanımlı. Onlara ne gerekiyorsa yapıyoruz. Çünkü onlar canlarını bu millet için veriyor.

Güneydoğu'da teröristler hastanelerimizi yakmadı mı? Kürtlerin temsilcisiyim diyorsun, geliyorsun hastaneyi yakıyorsun, bombalıyorsun. Oraya gidecek olan da Kürt zaten.

Afrin'de şu ana kadar 3486 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e girdik giriyoruz iyice yaklaşmış vaziyetteyiz. Bizim derdimiz işgal değil, terör koridorunu teröristlerden temizlemek.

SURİYE'DE 20 ÜS NİYE KURULDU?

Suriye'de 20 üs kuruldu. Niye kuruldu bunlar? Bu üsler burada niye var? Ya Türkiye ya İran. Herhalde Rusya değil. O 3. Dünya savaşı anlamına gelir.

"TILLERSON'A ÖZELLİKLE ANLATTIM"

Amerika'nın burada sınırı mı var. Ne işi var onların burada? Koalisyon güçleri kimle hareket ediyor. Söyleyeyim YPG ile. Onların bu kadar silah mühimmat getirdikleri yere biz Kızılayımız, AFAD ile insani yardım taşıyoruz, aramızdaki fark bu. Sayın Tillerson'a da özellikle anlattım. Bunları buraya neden getiriyorsunuz? İnanır mısınız ses yok.

ŞEHİR HASTANELERİ

Bu benim geleceğe yönelik projelerim içindeydi. 30 büyük şehrimizde bunaların olması şart. Ondan sonra sıra sıra bunları küçülterek diğer şehirlerimizde devam etmek.

DOKTORLARA YIPRANMA PAYI MÜJDESİ

Son zamanlarda atılan ve ilaçta yerlileşme anlayışlarımızla asla uyuşmayan birtakım adımların da en kısa sürede düzeltileceğini ümit ediyorum. Türkiye yerli ilaç sanayinin önünün kesilmesi pahasına küresel ilaç sektörünün önünün açarak milyarlarca dolarını havaya savuracak bir ülke değildir. İlaç meselesinin yerli kara deliğe dönüştürülmesine kesinlikle izin veremeyiz. İnşallah tüm sağlıkçılarımızı özellikle yıpranma payı konusunu Sayın Başbakanımızla da paylaştım. Bu konu da hükümetimizin programı içinde. Bir diğer konu da özellikle emeklilikle ilgili sorunların bu paket içinde halli hususunu hükümetimiz masaya yatırmış vaziyette. Temenni ediyorum ki bunun da neticesini en kısa zamanda almış oluruz.