Duruşmaya son savunmasını yapmak için Danıştay cinayeti saldırganı tutuklu sanık Alparslan Aslan da katıldı.

Mahkeme başkanı, sanık Aslan’a hakkında  istenen cezaya karşı son savunmasını yapmasını istedi. Sanığın titreyerek konuştuğunu gören mahkeme başkanı “Neden titriyorsun” diye sordu. Bunun üzerine sanık Aslan, titremesinin aylar önce başladığını iddia ederek yürüme zorluğu çektiğini öne sürdü. Tüm avukatlarını azlettiğini söyleyen sanık Aslan, “Başka söyleyeceğim yoktur” dedi.  Savunmasının ardından sanık salondan çıkarıldı.

Duruşma savcısı mütalaada, Danıştay dosyası sanığı Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet suçundan hapis cezasına çarptırılmasını istemişti.

ZEKERİYA ÖZ’ÜN “OSMAN’I”: “DEVLET İÇİN ÇALIŞTIM”


Danıştay cinayeti saldırısı sadığı, Ergenekon davasında Zekeriya Öz tarafından gizli tanık yapılan Osman Yıldırım da savunmasında, “11 yıl devlet için çalıştım. Devlet neden bana böyle yapıyor anlamıyorum” dedi.

SON SAVUNMALAR YAPILIYOR

Mahkeme başkanı isim sırasına göre sanıklara son savunmaları için söz veriyor. Duruşma savcısının mütalaasında beraat istediği sanıklar “Daha önce verdiğim ifadeyi tekrar ediyorum. Savcının mütalaasına katılıyorum” dedi.

“YOK EDİLEN KANIT KANIT DEĞİLDİR”

Ergenekon soruşturmasının başlamasına neden olan ve Ümraniye’de bir gecekonduda  bulunduğu iddia edilen el bombalarının ilişkin konuşan Oktay Yıldırım şunları söyledi: “Örgüt yok, darbe yalan, bunlar uydurma bomba. Bombalar nerede? Askeri uzmanlar geliyor, ‘bu bombaları görmek istiyoruz’ diyorlar. Askeri uzmanlar geldikten bir gün sonra bombalar imha ediliyor. Bütün tutanaklarda bombaların numaraları farklı, bilirkişiye, ‘neden farklı?’ diye sorduk, ‘Sehven’ dedi. Parmak izim varmış. Bombaların üzerinde parmak izi incelemem yapılmıyor.Bombaların imha edildiğine dair bir kayıt yok bence imha işlemi de yapılmadı. Delil, kanıt yok edilemez. Yok edilirse kanıt değildir. Kanıt yerine konulamaz, hükme esas alınamaz” dedi.

KIZIM 12 YAŞINDAYDI ŞİMDİ AVUKATIM OLARAK BURADA

Mehmet Demirtaş ise savunmasında 7 yıl cezaevinde kaldığını ifade ederek, “BU davanın özü Zekeriya Öz’dür ve o da kaçmıştır. El bombalarını kimse görmemiştir. Kimseye gösterilmeden imha edilmiştir. Tutuklandığımda kızım 12 yaşındaydı şimdi burada avukat. Artık bitirin bu davayı” diye konuştu.