MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında tarihi bir çağrıda bulunarak "Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri 26 Ağustos'ta yapılsın" dedi. “Türkiye’nin seçim için 3 Kasım 2019’u beklemesi mümkün değildir” yorumuyla yapılan çağrı sonucu Ankara kulisleri de hareketlendi.

[caption id="attachment_2357177" align="aligncenter" width="1200"]FOTO:SÖZCÜ/ Zekeriya ALBAYRAK - Bahçeli dünkü grup toplantısında 'erken seçim' çağrısında bulundu. FOTO:SÖZCÜ/ Zekeriya ALBAYRAK - Bahçeli dünkü grup toplantısında 'erken seçim' çağrısında bulundu.[/caption]

'Cumhur İttifakı'nın küçük ortağından gelen bu açıklamaya ilk tepki Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Partinin yetkili organlarında değerlendirilir, ondan sonra açıklama yapılır" dedi.

 

ERDOĞAN 2019 VURGUSU YAPTI

MHP grubunun ardından partisinin grup toplantısında kürsüye gelen Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında "Kasım 2019 seçimlerini" vurgulamaya devam etti.

[caption id="attachment_2357171" align="aligncenter" width="900"]FOTO:SÖZCÜ/ Zekeriya ALBAYRAK/ Bahçeli'nin açıklamaları AKP grubunda böyle tartışıldı. FOTO:SÖZCÜ/ Zekeriya ALBAYRAK/ Bahçeli'nin açıklamaları AKP grubunda böyle tartışıldı.[/caption]

AKP grubunun ardından ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, MHP liderini Meclis'teki makam odasında ziyaret etti. Yaklaşık 20 dakika süren görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.
Bu esnada ise Bahçeli'nin 'erken seçim' çağrısına ilişkin CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere muhalefet partilerinden ardı ardına açıklamalar geldi.

İYİ PARTİ MUAMMASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Bahçeli'nin 26 Ağustos önerisi için "İYİ Parti'nin seçimlere girebilmesi için büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor. Bahçeli'nin dediği tarihte seçim yapılırsa, İYİ Parti seçime giremez" tespiti ise siyaset koridorlarında "Bahçeli, Meral Akşener'in seçime girememesi için mi bu tarihi ortaya attı?" sorusuna neden oldu.

Bahçeli-Gül görüşmesinin ardından ise AKP kaynaklarından yapılan açıklamada iki liderin bugün görüşecekleri duyuruldu.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelerek konuyu değerlendirecekler. Bu konuya ilişkin gerekli değerlendirme ve açıklamalar yapılacak. 13:30'u beklemenizi tavsiye ederim" dedi.

Öte yandan BBC Türkçe de isim vermediği bir AKP'li kaynağına dayandırdığı haberinde; "Erken seçim açıklaması partide 'Ok yaydan çıktı' şeklinde değerlendirildi ve erken seçim için olası tarihler tartışılmaya başlandı." ifadelerine yer verdi.

Erken seçim ihtimalinin bugünkü görüşmede netleşmesi bekleniyor. Kulislerde seçim ve seçim tarihine ilişkin farklı ihtimaller üzerinde duruluyor.

[old_news_related_template title="İYİ Partili Yusuf Halaçoğlu erken seçimin tarihini verdi" desc="İYİ Parti Kayseri Milletvekili ve tarihçi Yusuf Halaçoğlu, internette yayınlanan video açıklamasında, Devlet Bahçeli tarafından gündeme getirilen ve 26 Ağustos 2018 tarihinde yapılması istenilen erken seçimin 15 Temmuz 2018 pazar günü yapılacağı iddiasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/halacoglu_16_9_1523999644.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/iyi-partili-yusuf-halacoglu-erken-secimin-tarihini-verdi-2356909/"]

 

[old_news_related_template title="CHP'li Özel: 26 Ağustos'ta seçim olursa İYİ parti giremez" desc="Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim çağrısı'nı değerlendirdi. Özel, 26 Ağustos'ta seçimin gerçekleşmesi durumunda İYİ Parti'nin seçime giremeyeceğini ifade etti" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/ozgur-ozel-foto-sozcu_16_9_1523969496.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpli-ozel-26-agustosta-secim-olursa-iyi-parti-giremez-2356328/"]