İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde saat 15.00’de ziyaret etti. Görüşme basına kapalı yapıldı. İnce, ‘’Bu bir erken seçim değil, bir panik, bir kapkaç seçimi" dedi ve şunları söyledi:

KORKU DÜZENİ

"Türkiye'nin huzura, birliğe, büyük bir uzlaşmayı gerçekleştirmeye ihtiyacı var ve seçim buna bir çare olacaktır, merak etmeyin.  Her gün bağıran, toplumun bir kesimini ötekileştiren, kutuplaştıran, herkesle kavga eden, korku düzeni kuran, bağımsız yargıyı katleden, demokrasimizi yerlerde sürdüren bu zihniyetten hep birlikte kurtulacağız. Umutlarımızın tazelenmeye ihtiyacı var.  Referandumda yarattığımız o büyük uzlaşmaya ihtiyacımız var. Bunu beraber başaracağız.

METAL YORGUNLUĞU VAR

Bazı belediye başkanlarına 'metal yorgunluğu var' diyordu, asıl metal yorgunluğu Sayın Cumhurbaşkanı'nda var. Hep birlikte bu korku düzeninden, bu yağma düzeninden kurtulacağız. Böyle bir ortamda 16 yıldır TBMM'de milletvekili olarak görev yapan biri olarak Sayın Genel Başkanımıza önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerimi ilettim. Sayın Genel Başkan da anlattı ben diledim. Kaygılarımı, kuşkularımı, neler yapmamız gerektiğini bunları anlattım. Dertleştik"

ADAY DEĞİLİM

İnce "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusu üzerine de "Daha öncede söylediğim gibi CHP Genel Başkanının doğal cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini, olacağını, olursa hep birlikte çalışacağımızı iletmiştim, yine ilettim, artık kendi takdiridir. Salı günü PM toplanacak. Orada görüşülecek, partimizin yöneticileri görüşlerini dile getirsinler... Şu anda da Sayın Genel Başkan bazı düşündüğü adaylarla ilgili bir anket çalışması yaptırdığını onu Salı'dan sonra açıklayacağını üzerinde çalışıldığını kaydettiler’’ dedi.

AÇIK KAPI BIRAKTI

İnce "Size bir teklif gelirse sıcak bakar mısınız?’’ sorusu üzerine de açık kapı bıraktı ve "Ben partimin yetkili organlarının kararına saygı gösteririm" dedi. PM'de konuşulmamış bir konu üzerine fazla yorum yapmayacağını belirten İnce, burada alınacak karara saygı duyacağını, partiyi zora sokacak hiçbir şey yapmayacağını ve seçim çalışmalarına katılacağını bildirdi.
İnce açıklamasındaki Kılıçdaroğlu'nun yaptırdığı anketler hatırlatılarak,  "Sayın Genel Başkan aday olmayacak mı?" sorusu üzerine ise İnce, "o sorunun cevabını ben veremem. Onu Sayın Genel Başkan bilir" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu'nun aday olması ve kazanamaması durumunda yeniden genel başkan adaylığı ile ilgili bir girişiminin olup olmayacağı sorulan İnce, "Önümüzde CHP genel Başkanlığıyla ilgi bir seçim yok. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi var. Hatta bu bir seçim değil, memleket meselesi. Böyle bir ortamda CHP Genel Başkanlığını konuşmak siyasete, ahlaka, insanlığına uymaz" dedi.

İSTANBUL ADAYLIĞI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine ise İnce, kendisinin öyle bir açıklaması olmadığını bildirdi. "Yaptırılan ankette sizin isminiz var mı?" sorusu üzerine de İnce, "Biliyorum kimler olduğunu ama onları paylaşamam sizlerle. Çok arkadaşımız vardır" diye konuştu.
.