Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, aralarında eski 1. Ordu komutanı Hurşit Tolon'un da bulunduğu 8 kişinin toplam 400 bin lira dolandırılması üzerine harekete geçti.

[caption id="attachment_2505444" align="alignnone" width="880"]Foto: İHA Foto: İHA[/caption]

Şüphelilerin kendilerini polis, hakim ve savcı olarak tanıtarak, Hurşit Tolon dahil 8 kişiyi FETÖ operasyonu bahanesiyle dolandırdı.

[old_news_related_template title="Canan Karatay'ı dolandırmıştı yine aynı suçtan yakalandı!" desc="Güvenlik güçlerinin operasyonlarına ve yapılan tüm uyarılara rağmen son yılların kanayan yarası haline gelen telefon dolandırıcılığı önlenemiyor. Mevcut yasalardaki boşluklar da buna adeta zemin hazırlıyor. Buna son örnek bugün yaşandı. Polisin çökerttiği 12 kişilik çetenin üyeleri arasında 5 yıl önce Canan Karatay'ı dolandırdıkları için yakalananlar da vardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/canan-karatay-iha_16_9_1530521207.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/canan-karatayi-dolandirmisti-yine-ayni-suctan-yakalandi-2498078/"]

TOLON'DAN 13 BİN DOLAR ALDILAR

Tolon'a ulaşan dolandırıcılar, FETÖ üyelerinin Tolon'un ev telefonuna bağlı internet hattı üzerinden görüşme yaptığını, bankadaki parasının da ABD'deki bir bankaya gönderilmeye çalışıldığını söylediler.

[caption id="attachment_2505445" align="alignnone" width="880"]Foto: İHa Foto: İHa[/caption]

Kendilerini polis gibi tanıtarak Tolon'u ikna eden dolandırıcılar, parmak izi alınması için paraları teslim etmesi gerektiğini söyleyerek Tolon ile buluştular. Tolon yanında getirdiği 13 bin doları dolandırıcılara teslim etti.

 

[old_news_related_template title="Telefon dolandırıcıları profesöre evini sattırdılar!" desc="'Terörden suç dosyanız var' diyerek psikiyatri uzmanı Prof. Kadriye Esin Cantez’i kandıran sahte polisler, 2 haftada bankadaki parasıyla mücevherlerini aldı, dairesini sattırdı. Ev parasının 1 milyon 860 bin TL’sini kaptıran Cantez’in 1 milyon 700 bin TL’sini bankacı kurtardı. Cantez dolandırılan 6'ncı profesör oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/telefon-dolandiricisi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/telefon-dolandiricilari-profesore-evini-sattirdilar-2217087/"]

Daha sonra dolandırıldığını anlayan eski 1. Ordu Komutanı avukatı aracılığı ile polise başvurdu.

Hemen harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Tolon ile birlikte 8 kişiyi 400 bin lira dolandıran biri Suriye uyruklu 2 zanlıyı yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar tutuklandı. AA