İstanbul Polisi'ni harekete geçiren olay Fatih'e bağlı Sirkeci’de bulunan bir kafede dün saat 14.00 sıralarında meydana geldi.

İddialara göre, Milli Savunma eski Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan, aralarında alacak verecek meselesi olduğu belirtilen Yüksel Karababa(44) ile kafede buluştu.
Görüşme esnasında Vuralhan koruma polisi B.Y.’yi “Özel konuşacağız” diyerek dışarı çıkardı.

 

FALÇATA İLE SALDIRDI!

İkili arasında yaşanan tartışma alevlenmesi üzerine, Yüksel Karababa yanında bulundurduğu falçata ile Vuralhan’a bıçakla saldırdı. Aldığı bıçak darbeleriyle kanlar içerisinde kalan Vuralhan, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Haseki eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayan Vuralhan hayatını kaybetti.

FOTO:SÖZCÜ - Şüpheli cinayeti 2 bin 500 lira için işlediğini söyledi. FOTO:SÖZCÜ - Şüpheli Karababa cinayeti 2 bin 500 lira için işlediğini söyledi.


Olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheli Yüksel Karababa'yı gözaltına alarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Emniyette yapılan sorgulamalarda, Yüksel Karababa'nın Ercan Vuralhan'a ortak iş yapma vaadiyle 2014 yılından beri 650 bin dolar ve 350 bin lira verdiği öne sürüldü. Karababa ifadesinde "Benden son görüşmede de 2 bin 500 lira isteyince sinirlenerek olayı yaptım" dediği öne sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli Yüksel Karababa adliyeye sevk edildi.