İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tanık ifadeleri alındı. Tanık olarak dinlenilen Vuralhan’ın eski avukatı Nahide Lüleci, “Ercan Vuralhan ‘Afrika ülkelerinden Türkiye’ye çok altın geleceğini ve bu konuda işler yapacağını, işlerimi bırak sadece benim hukuk danışmanım ol’ diyordu. Büyük yatırımlar yaptığını ancak ufak miktarda para ihtiyacının olduğunu söyleyerek birkaç kez benden de para almıştı. Ancak aldığı paraları geri vermedi. Sanığın da Ercan Vuralhan’a para verdiğini biliyordum. Bir keresinde baş başa konuştuğumuzda insanların mağdur olduğunu söylemem üzerine Ercan Vuralhan, ‘Onlar güruh. Sen üst sınıfsın, avukatsın. Onlar gibi düşünme’ şeklinde sözler söylemişti dedi.

TANIK: 3 MİLYON TL KAPTIRDIM

Duruşmada dinlenilen tanıklardan Engin Koç ise sanık Yüksel Karababa ile 22 yıllık arkadaş olduklarını kaydetti. Sanık Yüksel Karababa’nın Ercan Vuralhan’a 3 milyon liranın üzerinde para kaptırdığını ve bu nedenle iş ile aile hayatının bozulduğunu anlatan Koç, “Ercan Vuralhan’a bende para kaptırmıştım. Alamayınca paramı dava açtım. Davamız sürerken de beni kandırarak 250 bin lira daha aldı benden” dedi.

“ERCAN VURALHAN MAĞDURLARI OLARAK TOPLANDIK”

Duruşmada dinlenilen diğer tanıklar da maktul Ercan Vuralhan’ın 40-50 kadar mağdurları olarak toplantı yaptıklarını ve toplantıya gelen Vuralhan’ın kendilerini konuşmalarıyla ikna ettiklerini kaydettiler.

SAVCI GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLADI

Tanıkların dinlenilmesinin ardından duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanık Yüksel Karababa’nın maktül Ercan Vuralhan’a toplamda 676 bin dolar kaptırdığının anlaşıldığı ifade edilerek sanığın hâksız tahrik altında Vuralhan’ı bıçaklayarak öldürdüğü anlatıldı. Mütalaada sanığın haksız tahrik altında kasten adam öldürme suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.