İstanbul Polisi'ni harekete geçiren olay bugün 12.00 sıralarında Fatih'e bağlı Sirkeci'de yaşandı.

İddialara göre, Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan bir kafede oturuyordu. Bu esnada kafeye gelen Yüksel K. isimli bir şüpheli bıçakla Ercan Vuralhan'a saldırdı. Eski bakan boğazına aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan Yüksel K.'nın saldırıyı alacak verecek meselesi sebebiyle yaptığı öne sürülürken, soruşturma devam ediyor.

VURALHAN KANLAR İÇERİSİNDE YERDE YATARKEN SALDIRGANIN İSE MASADA OTURARAK POLİSE OLAYI ANLATTI VURALHAN KANLAR İÇERİSİNDE YERDE YATARKEN, SALDIRGAN MASADA OTURARAK POLİSE OLAYI ANLATTI


dha

ERCAN VURALHAN KİMDİR?

Vuralhan, 1987 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisi saflarında Ankara’dan milletvekili seçildi. İkinci Özal Hükümeti’nin Milli Savunma Bakanı oldu.

Foto: DHA Foto: DHA


Sürekli düşmesiyle gündeme gelen ve 38 şehidin can verdiği Casa uçakları ihalesini açan bakan olarak da biliniyor.

2000 yılında Balıkesir Manyas'ta “5 bin konut yaptıracağım” vaadiyle Kor İnşaat' a su basmanı ihalesi verip, firmadan teminat olarak aldığı 1.4 trilyonluk çekle kayıplara karışan bakan, "Dolandırıcılık" ve "Çek Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından aranırken, Florya Atatürk Deniz Köşkü’ndeki TBMM misafirhanesinde kalan bakan olarak siyasi tarihe geçti.

Foto: DHA Foto: DHA


Polisin tesadüfen Bakırköy'de gözaltına alıp; üzerindeki TBMM kimliğinde isminin "Ercan Vuralhan" olarak geçmesi, tutukluluk kararının ise “Mehmet Ercan Vuralhan” adına olması nedeniyle, serbest bırakılan bakandır.

SÖZCÜ SÖZCÜ

TUTUKLANMIŞTI


Gana’daki altın rezervinden kaynaklanan 5 milyar Euro’yu Türkiye ’ye getirebilmek için gerekli gümrüğü ödemesi bahanesiyle bir vatandaşın 13 bin lirasını dolandırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan davada Vuralhan 2011 yılında tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı.