Küçükçekmece Belediyesi’nin 35 yıl boyunca hizmet verdiği Sefaköy E-5 üzerindeki hizmet binası 2014 yılında kentsel dönüşüm için törenle yıkıldı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Yıkım töreninde konuşan dönemin Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yıkılan binanın yerine meydan yapılacağını, çevresine ise isteğe göre otel, iş merkezi yapılabileceğini söylemişti.
Kentsel dönüşüm çalışmaları için yıkılan belediye binasının bulunduğu hazine arazisi TOKİ tarafından 15 Şubat 2017’de ticaret ve konut merkezi yapmak üzere arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemi ile ihaleye çıkarıldı. İhaleyi idare payı geliri 324 milyon lira, arsa satış karşılığı toplam satış geliri 900 milyon lira teklifini sunan Torkam İnşaat aldı.

Firma ile TOKİ arasında 14 Nisan 2017’de sözleşme imzalandı. Yüklenici firmanın hazırladığı konut ve ticaret merkezi projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci bugün başlatıldı.

2 BİN 444 KİŞİLİK NÜFUS


İmar planlarında fonksiyonu ticaret ve transfer merkezi olan 20 bin 776 metrekarelik parselde geliştirilen projenin bedeli 62 milyon 376 bin 683 TL. Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre eski belediye binasının bulunduğu araziye 234 konut, 427 ticari ünite ve ofis inşa edilecek. Yaklaşık 21 bin metrekarelik arazi üzerinde 125 bin 307 metrekare inşaat alanı oluşturuldu.  125 bin 307 metrekarelik inşaat alanında konut, ticari birim, ofis ve depolar için 54 bin 957 metrekare ayrıldı. Geri kalan alanlar ise otopark ve sığınak olacak. Proje ile bölgeye 2 bin 444  kişilik yeni nüfus gelecek.

kucukcekmece-belediye-binasi-sozcu3METRO GEÇECEK


Atatürk Havalimanı ve metrobüs durağının yakınındaki arazide satış ofisi inşaatı başladı. ÇED sürecinin tamamlanmasının ardından da proje inşaatına geçilecek. Firma yetkilileri daha önce Yenikapı-Bakırköy-Sefaköy metro hattının bu projenin altından geçeceğini ve durağın projenin içinde yer alacağını açıklamıştı.