Seyhan ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi’nde Mahmut Demirci (49) 13 Şubat’ta eski eşi Zühal Kırlangıç’ı (47) kendisi ile barışmadığı için tüfekle 3 el ateş edip öldürdü. Eşinin ölmesi üzerine tüfekle intihara kalkıştı. Yaralanan Demirci, hastanede tedavisinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilip tutuklandı.

olen-es

Demirci’nin, hakkında Adana 9.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu Mahmut Demirci, öldürülen Zühal Kırlangıç’ın kızı Buse Naz, annesi Bedriye Kırlangıç ile tarafların avukatları katıldı.

[old_news_related_template title="Kahkaha sesi sayesinde çözülen cinayet sanığına 25 yıl hapis" desc="Konya'da geçen yıl otomobiliyle hareket halindeyken pompalı tüfekle öldürülen Yunus Şener'in (39), bir arka sokaktan gelen kahkaha sesleri üzerine gözaltına alınan kadınların ifadesi doğrultusunda yakalanan katil zanlısı Yaşar Urdemir (30), 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cinayeti azmettirdiği iddia edilen davanın tutuksuz sanığı Büşra Y. ise beraat etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/kahkaha-cinayeti_16_9_1545896044.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kahkaha-sesi-sayesinde-cozulen-cinayet-sanigina-25-yil-hapis-2881587/"]

Duruşmada müşteki ve sanık tarafının tanıkları dinlendi. Öldürülen Kırlangıç’ın kız kardeşi Mehtap Tuncel, eski eniştesi olan sanığın ablasını devamlı ölümle tehdit ettiğini iddia etti. Sanığın oğlu Ogün Demirci de, babasını savunarak, “Ben babamın Zühal ile evlenmesine karşıydım. 2 taraf alkol alınca aralarında kavgalar oluyordu. Zühal beni evden kovdurdu. Bir gün eve geldiğimde babamın elinde 18 dikiş vardı. Babam, Zühal’ın kendisine bıçakla saldırdığını söyledi. Babam şikayetçi olmamış, kendisinin kestiğini söylemiş” dedi. Demirci’nin iddialarının ardından söz alan öldürülen kadının kızı Buse Naz, “Biz 4 kişi bir süre birlikte yaşadık. Babası, Ogün’e bıçak çekmişti. Annem Ogün’ü sanığın elinden almıştı. Söyledikleri yalan” dedi. Diğer tanıklar da olay görmediklerini söyledi.

[old_news_related_template title="Kapıcı cinayetinde apartman megafonuyla gelen ölüm!" desc="İstanbul Beşiktaş’ta kendisini uyaran apartman görevlisinin boğazını keserek öldüren fitness eğitmeni İbrahim Yener cinayeti nasıl işlediği ortaya çıktı. Kendisini uyaran apartman görevlisi Nefise Dolapçı'yı zil megafonuyla çağırdıktan sonra önce şişeyle vurduğu ardından boğazından bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıktı. Yener olayın ardından ablasını arayarak cinayeti anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/apartman-cinayeti-1_16_9_1545383850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kapici-cinayetinde-apartman-megafonuyla-gelen-olum-2814744/"]

Dava dosyasında araştırılacak başka husus olmaması üzerine mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, mütalaasında, sanığın barışma teklifini kabul etmediği gerekçesiyle eski eşini tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Haksız tahrik ve iyi hal indirimi ise istemedi.
Mütalaaya karşı söz hakkı verilen öldürülen kadının annesi Bedriye Kırlangıç, savcıya teşekkür edip, “Allah razı olsun. Adaletin kestiği parmak acımaz” dedi.

Sanık Demirci ise mütalaaya katılmadığını söyledi. Eski eşini kesinlikle tasarlayarak öldürmediğini iddia eden Demirci, “O an olan bir olay. Psikolojim bozuktu. Kendimi bile vurdum” dedi. Tarafların avukatları esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı karar için ileri bir tarihe erteledi.