28 Nisan 2014 tarihinde meydana gelen olaydan sonra psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen manken, takipsizlik kararı üzerine 19 Aralık 2014 günü de Anayasa Mahkemesine başvurdu. AYM ise bireysel başvuruyu yaklaşık 3 yıl sonra sonuçlandırdı ve mankene hak verdi. Dün yayınlanan AYM kararında, 3 çocuk babası eski vekil hakkında, yeniden soruşturma yapılması kararlaştırıldı. Eski Milletvekili ise mankenin şantajla kendisinden para sızdırmak için yalan söyleyip, iftira attığını öne sürdü.

YEMEK YEDİK SONRA....


G.K. isimli manken ifadesinde, eski Milletvekili ile bir restoranda yemek yediklerini, daha sonra kendisini eve bırakması için birlikte restorandan çıktıklarını anlattı ve ''Yolda ısrar üzerine kendisine ait avukatlık bürosuna uğradık. Burada otururken aniden soyundu ve üzerime saldırdı. Zorla üzerimdekileri çıkarırken boynumu ve göğüslerimi öptü, kendisini iterek bürodan kaçabildim'' dedi.

Manken olayın ardından hastaneye giderek darp raporu da aldı, ardından da Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğünde cinsel saldırı ve kasten yaralama suçundan şikayetçi oldu. Yapılan araştırmada olay yerine ait kamera görüntüleri bulunamadı. Tanık ve yeterli şüphe olmadığı gerekçesiyle de savcılık tarafından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Bunun üzerine manken Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunarak haklarının ihlal edildiğini savundu. AYM de, ''Kötü muamele yasağının ihlal edildiğine'' karar vererek olayla ilgili yeniden ve etkili soruşturma yapılmak üzere dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verdi.