Küçükçekmece'de 24 Mayıs 2018'de kendisinden ayrılan ve tekrar barışma istediğini kabul etmediği için 34 yaşındaki Seher Çetintaş ‘ı ruhsatsız tabancasıyla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla Ahmet Kalender'in hakkında "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Kalender, taraf avukatları ve ölen Seher Çetintaş'ın 16 yaşındaki kızı katıldı. Duruşmada cinayetin gerçekleştiği kafenin sahibi Ali Zengin, tanık olarak dinlendi. Zengin," Olay anında bahçede oturuyordum. Silah sesi duydum, sesin geldiği yere yöneldiğimde Ahmet Kalender, elindeki silahla ateş etmeye çalışıyordu. Seher Çetintaş ise yerde yatıyordu. Seher yerde yatarken sırtına doğru ateş etti. O sırada kafede bulunan polis müşterimde sanık Kalender’i etkisiz hale getirdi. " diye konuştu.

Olay anında silahlı başka bir kişi görmediğini anlatan Ali Zengin, "Ahmet, yerde yatan Seher’e; 'Seni koruyanlar gelsin, kurtarsın’ şeklinde bağırdı. Olayla ilgili tüm bilgim ve görgüm bundan ibarettir." dedi.

Seher Çetintaş’ın komşusu Hayriye Güney ise çiftin 3-4 ay birlikte yaşadıklarını ancak sanık Kalender’in genç kadını darp ettiği için ayrı yaşamaya başladıklarını anlattı. Güney, "Ahmet evlenmek istiyordu, Seher istemiyordu. Bir süre görüşmediler. Ahmet bana; 'Ben bu yola baş koydum, önce onu sonra kendimi öldüreceğim' şeklinde sözler söyledi." diye konuştu.

"AYNI APARTMANDA OTURMAK ZORUNDA KALDIK"

Duruşmada pedagog eşliğinde gelen Seher Çetintaş’ın 16 yaşındaki kızı Z.K. ise tanık olarak dinlendi. Küçük kız, annesi ile sanık Kalender’in 3-4 ay birlikte aynı evde yaşadığını ifade ederek başladı. Küçük kız, "Sanık ile annemin birlikte yaşadığı dönemde, annem dışarıya çıktığında aralarında tartışma oluyordu. Bir defasında anneme el kaldırdı, hatta annemin elmacık kemiğini kırmıştı. Tartışmalar yüzünden evden ayrıldık, başka bir ev bulamadığımız için aynı apartmanda ev kiralamak zorunda kaldık. Ama sanığa bunu söylemedik, 1-2 ay sonra asansörde karşılaşınca takip etti ve bizi buldu." ifadelerini kullandı.

"İSTERSEN ŞİKAYET ET BAKALIM NE OLACAK"

Annesinin, Ahmet Kalender tarafından rahatsız edildiğini anlatan Z.K. , "Teke tek iki defa sanıkla buluştuk. Birincisinde normal konuştu. İkincisinde ‘ya annen ya baban’ diyince bana ‘hiçbir şey yapamazsın’ şeklinde cevap verdim. Yapınca görürsün diyerek silah aldığını bildirdi. 3-4 hafta sonra olay meydana geldi. Olay günü de sanık telefon açmadan önce ismini hatırlayamadığım bir tekstilci ile annem telefon görüşmesi yaptı. Annemin para kazanması gerekiyordu, sanık, annemin çalıştığı iş yerlerine gidip annem için ‘bu benim karım, çalıştıramazsınız’ şeklinde sözler söylüyormuş. Bu konuda tekstilciyle konuştular. O şahıs, ‘sanık ile bu konuyu hallet, biz o kafede olacağız, orası güvenli, rahatça görüşebilirsin’ dedi. Sonrada bu olay yaşandı." şeklinde anlatarak şikayetçi olduğunu söyledi.

SANIK: MADEM BU KADAR TEHDİT EDİYORDUM, BENİM YANIMDA NE İŞLERİ VARDI

Söz verilen sanık Ahmet Kalender ise tanıkların söylediklerine katılmadığını söyleyerek, "Z.K. benimle buluşmak istedi. Doğum günüm vesilesiyle küçük kızla görüşmüştük. Kafede oturduk. Madem bu kadar tehdit ediyordum, kızı neden benimle görüşmeye gelmiştir. Her gün benim yanımda ne işleri vardı." dedi.

Mahkeme, tanıkların dinlenmesinden sonra, sanık Kalender’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 28 Şubat'a erteledi.