Piyasada marka ürünlerin hakim olduğu şu günlerde yerli ve geleneksel ürünlerimizi araştırmaya başlayan Mahmut Saklı; gittiği kafelerde, gezdiği yerlerde yerel meşrubatların olduğunu dile getirdi.
Saklı, 5 yıl önce başladığı gazozculuk serüvenini "İlk gazozculuk serüvenine başladığımda insanlar bana global ürünleri söylemeye başladı. Ben de onlara bizim yerli ürünlerimiz olduğunu göstermek istedim. Yaklaşık 10 çeşit gazozla satışa başladım. O dönemde İstanbul Üniversitesi'nde okuduğum için orada ki esnaflardan biri şuan bizim Vefa'da bulunan dükkanı devretmek istiyordu. Ben de 'acaba buraya gazozcu mu açsak' diye düşündüm. Onun da fikrime sıcak yaklaşmasıyla bu projeyi geliştirerek Vefa'da ilk şubemizi açtık. 3 yıl sonra da Balat ikinci şubemiz oldu" dedi.

gazoz-yanGAZOZLARA İLGİ BÜYÜK

"Bu tür yerler turistik yerler olduğu için Türkiye'nin hatta Dünya'nın her yerinden insanlar geliyor ve ürünleri görünce büyük bir şaşkınlıkla karşılıyorlar. Biz de bu şaşkınlığı hem ticarete çevirmiş hem de onlara yerli ürünlerimizin olduğunu göstermiş oluyoruz. Ki insanlar hala yerli ürünlerimizin farkında değiller." diyen Saklı, dükkanında 120 çeşit gazozun olduğunu söyledi.

DÖNEMİN MEŞHUR GAZOZU 'ELVAN'

Elvan'ın dönemin meşhur gazozu olduğunu birçok insanın da kız çocuklarına 'Elvan' ismini koyduklarını söyleyen Mahmut Saklı şunları söyledi; "Gazozlar genellikle isme göre tercih ediliyor, memleket gazozları olduğu için şehre göre tercih ediliyor ya da bizde yaklaşık 20 tane farklı aroma olduğu için aromalara göre tercih ediliyor. Herkesin damak tadı farklı olduğu için damağına uygun tadı Sevda Gazozcusu'nda tercih etmek isteyebiliyolar."

gazoz-yan3ÇEŞİT BOL...

50 çeşit farklı marka bulunduran Sevda Gazozcusu'nda bulunan gazozlardan bazıları şunlar; Elvan, Beyoğlu, Bade, Cüce, Datça, Adana, Zaman, Safranbolu, Bağlar, Niğde Bor, Akhisar, Dört Mevsim, İzmir, Çincibir, Giresun, Tekirdağ, Sakarya, Ankara, Zafer, Mercan, Huzur, Neşe, Salvi, Ordu, Özkaynak.

"YERLİ GAZOZLARIN YURT DIŞINDA TANITICISI OLMAK İSTİYORUZ"

Mahmut Saklı, "Gazozlarımız bizim yerel değerlerimiz yerli sermayemiz. Bunlara sahip çıkmamız gerektiğini söylüyoruz. Zamanla global ürünler piyasaya girince yerli ürünlerimiz yok oldu. Amacımız yerli gazozların Türkiye'de ve yurt dışında her zaman tanıtıcısı olmak istiyoruz." dedi. Kendi gazozlarını üretme projesi olan genç girişimci, "Nostaljik bir isim olduğu için ismimizi çok sevdiler. İlerleyen süreçte de yerli kola çıkartma projemiz var onun adı da 'Kara Sevda' olacak." ifadelerini kullandı.